Puuhiomo on rikollisperheen päämaja

karhulalainen
Julkaistu: 15.11.2018 - 14:22
Aallonmurtajan kuvaukset käynnissä Karhulan teollisuuspuistossa. Entisen puuhiomon tila muutettiin kuvausten ajaksi rikosperheen päämajaksi. (Kuva: Jukka Koskinen)

Kotkaan sijoittuva Aallonmurtaja tv- sarja kuvataan myös pääosin Kotkassa. Sarjan toisen kauden kuvaukset tehtiin muun muassa Karhulan Teollisuuspuistossa. Vanha Puuhiomo toimii sarjassa rikkollisperheen päämajana ja sinne sijoittuvat sarjan keskeiset kohtaukset. Aallonmurtaja kertoo rikollisperheestä ja heidän tasapainoilustaan rikollismaailman ja perhe-elämän välillä.

Aallonmurtajan pääosissa näyttelevät Maria Ylipää ja Turkka Mastomäki, jotka osallistuivat myös Puuhiomon kuvauksiin. Sarjaa esitetään ensin C- more maksukanavalla ja myöhemmin MTV3:lla sekä kansainvälisen levityksen kautta missä tahansa maailmalla, eli sarja tuo Kotkalle erittäin laajaa näkyvyyttä. Aallonmurtajan tuotantoyhtiö on Warner Bros. International Television Production, Finland.

Kotka on erinomainen paikka elokuvatuotannoille

Sarjan kakkoskauden tuottajan Jarno Virtasen mukaan Kotka on aivan erinomainen paikka elokuvatuotannoille, koska täällä on niin paljon erilaisia kuvauspaikkoja, jotka soveltuvat hyvin erilaisten elokuvien lokaatioiksi.  Toinen tekijä, joka Virtasen mielestä tekee Kotkasta erinomaisen elokuvakaupungin, on ilmapiiri.

- Me tunnemme itsemme Kotkassa erittäin tervetulleiksi ja täällä toimii kaikki, minkäänlaisia ongelmia ei ole ollut.

Cursorin yhteydessä toimiva elokuvakomissio auttaa tänne tulevia elokuvatuotantoja paitsi kuvauspaikkojen myös tuotannon tukihenkilöstön ja avustajien etsinnässä.

” Hyvä ilmapiiri.

Aallonmurtajan toisen kauden kuvaukset pitivät tuotantoryhmän Kotkassa viikon verran, ryhmään kuului 40 henkeä ja vaihteleva määrä näyttelijöitä. Osa väestä asui kuvausten ajan Kotkassa, osa ajeli Helsinki-Kotka -väliä.  Majoitus toimii Kotkassa Virtasen mukaan hyvin, eikä lyhyt välimatka Helsinkiin ole sekään ongelma.

HANNU OKSANEN

 

On taas se aika vuodesta...Kotkan Lihamestarit kinkkutilaus!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy