Salaiset viestit avautuvat Karhulan Hovissa torstaina

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 01.07.2019 - 16:57
Taiteilija työssä. Tom Miiros ripusti reliefimäisiä teoksiaan Karhulan Hovin seinille maanantaina.

Karhulan Hovissa on tällä viikolla epätavallista hyörinää. Joukko taiteilijoita eri puolilta Suomea rakentaa järjestyksessä toista Hovin taidekesä -näyttelyä. Valmista pitää olla torstaina 4.7. kello 18, jolloin vietetään kaikille avoimia näyttelyn avajaisia.

- Sain taas huijattua yhdeksän taiteilijaa tuomaan duuninsa kahdeksi kuukaudeksi Karhulan Hovin näyttelykesään, naurahtaa näyttelyn primus motor Hannu Oksanen.

Oksanen sanoo olevansa oikein tyytyväinen saaliiseensa.

- Erityisesti kovaa vauhtia maineeseen nouseva Enni Kömmistö Helsingistä on mieleeni, mutta toki myös suuri humanisti Tom Miiros Fiskarsista on mahtava herra ja mahtavia ovat työnsäkin.

Helsingistä tulee myös keraamikko ja lasitaitelija Susanne Koskimäki.

- Suskin hieman hepsahtaneet hahmot saavat hymyn huuleen. Martin Hackenbergin kellosepän tarkkuudella tehdyt videot ovat esteettisiä elämyksiä.

- Osa-aika kotkalainen Marjut Orenius ripustaa grafiikkansa jonnekin Martinin duunin liepeille. Niille main asettuu myös kokopäiväkotkalainen Pia Juurus, Oksanen esittelee kokonaisuutta.

Oman paikkansa saavat tietysti tänäkin vuonna kuraattori Maarit Björkman-Väliahteen runsaat ja rönsyävät teokset. Näyttelykesän kantajoukkoon kuuluu myös joensuulainen Tuija Hirvonen-Puhakka.

- Hän rakentaa puistoon jotakin jännittävää. Seppä ja korutaitelija Kirsi Vahtera roudaa Lahdesta Hovin puistoon rautaveistoksia, joissa on vahva feministinen viesti.

Näyttelyn teemana on tänä vuonna Salaiset viestit.

Enni Kömmistö ja puinen veistos Maria.

Pia Juuruksen öljymaalauksessa on lumpeenkukkia kuten läheisessä Jokipuistossa.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy