Samin pubin live-illoissa on vain voittajia

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 25.01.2019 - 17:49
Juha Ahvenainen (vas.) on yksi lavalle nousevista Kauppalan pojista. Sami Lehtinen huolehtii muun muassa  siitä, että äänentoisto on kunnossa.

Sam´s pub on monien aktiivi-ikäisten olohuone Karhulan keskustassa. Vanhempi polvi muistaa paikan  legendaarisena Kåren kellarina. Discon avaamisesta tulee kesän lopulla kuluneeksi 50 vuotta.

Sam`s Pub kutsuu itseään rokkaavaksi olutravintolaksi, eikä suotta. Jo vuodesta 1996 pubin yksi tavaramerkeistä ovat olleet lauantaiset elävän musiikin illat. Monet paikalliset nuoret muusikot ja bändit ovat ottaneet julkisia ensi askeleita juuri Samin pubin estradilla.

Idea on se, että bändit esiintyvät ilmaiseksi. Se tarkoittaa sitä, ettei tapahtumiin ole myöskään pääsymaksua – win-win ja kaikilla on hauskaa.

 

Paikan omistaja Sami Lehtinen kertoo, että bändi-iltoja on lähes jokaisena lauantaina. Vain Samin pubissa esiintyvä Kauppalan pojat astuu lavalle tämän viikon lauantaina 26.1. Luvassa on tällä kertaa Juicea otsikolla ”Leskisteorian alkeet”.

Kauppalakyltin alle asettuvat Juha Ahvenainen (koskettimet), Pasi Kuivalainen (kitara), Jarkko Niemi (kitara), Jallu Sundelin (rummut), Esa Lindroos (basso) ja Teresa Luode-Paakkinen (laulu). Vierailevana tähtenä nähdään ja kuullaan Seppo, Juhan isä, Ahvenaista (harmonikka).

 

Kauppalan pojat on vaihteleva kokoonpano vähän kokeneempia muusikoita. Sen rungon muodostavat soittajat, joita yhdistää se, että he ovat Karhulasta, nimenomaan kauppalasta kotoisin.

- Meistä jokainen tekee tahoillaan omia juttuja ja joskus aina kokoonnumme tänne, Juha Ahvenainen kertoo.

Kauppalan pojat haluavat pitää hauskaa, mutta musiikillisesti rima pyritään myös pitämään korkealla.

Juice valikoitui teemaksi tällä kertaa siksi, että Juice on ajankohtainen hänestä tehdyn elokuvan vuoksi. Lisäksi Kauppalan pojilla on hyvät muistot 10 vuoden takaisesta vastaavanlaisesta esiintymisestä.

- Juicen kappaleet kestävät soittamista. Sovitukset ovat pitkälti alkuperäisiä, joitakin omia on myös.

Helmikuussa lavalle nousevat JTG (Jari Teilas Group) ja a capella -lauluyhtye Schimmel.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy