Santalahti Resortille Viihtyisä Kotka -kunniakirja

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 25.05.2019 - 12:43
Katriina Halles-Markkola ja Jukka Markkola olivat iloisen yllättyneitä saamastaan tunnustuksesta. Oikealla Kotkan Kauppatie ry:n toiminnanjohtaja Samuli Kansa.

Katriina Halles-Markkolan ja Jukka Markkolan perheyritys Santalahti Resort sai vuoden 2019 Viihtyisä Kotka -kunniakirjan Karhulan kevätpäivä -tapahtumassa Karhulan torilla lauantaina.

Tunnustuksen myöntää vuosittain Kotkan Kauppatie aktiivisesta ja luovasta toiminnasta kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi.

Kunniakirjan perusteina on erityisesti Santalahti Resortin kehittyminen kokonaisvaltaiseksi elämykseksi, josta kotkalaiset voivat olla erityisen ylpeitä. Santalahti pystyy majoittamaan turisteja leirintäalueen teltta- ja karavaanimatkailijoista aina parhainta luksusta tavoitteleviin matkailijoihin.

- Santalahti Resort on hienosti profiloitunut ja kehittynyt yritys. Sillä on myös suuri merkitys Kotkan imagon ja kaupunkikuvan kannalta. Monelle Kotkassa vierailevalle Santalahti Resort on ensimmäinen ja viimeinen kohde kaupungissa käydessä, todetaan perusteluissa.

Kunniakirja on nyt myönnetty 12 kertaa vuodesta 2008 alkaen. Kunniakirjalla halutaan kiittää eri tahoja aktiivisesta toiminnasta kaupunkikuvan luovassa kehittämisessä, kannustaa muita vastaavaan toimintaan sekä nostaa vuosittain esiin luovuuden merkitystä asumisviihtyvyyden parantamisessa.

Stipendejä ja nuoria taitureita

Karhulan kevätpäivän ohjelmaan kuuluu perinteisesti myös Karhulan Liikkeenharjoittajien myöntämien stipendien jako Karhulan lukion yrittäjälinjalla erityisesti kunnostautuneille oppilaille, Tällä kertaa stipendin saivat Mette Hyytiäinen ja Ester Heikkilä.

Myös muu ohjelma tapahtumassa oli perinteistä. Karhulan kevätpäivässä esiintyivät valtakunnallisen Vuoden puhallinorkesteri -tunnustuksen vastikään saanut Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesteri, Haminan teinisirkus ja Tanssikoulu Vikman.

Lisäksi Karhulan työväennäyttämön näyttelijät kävivät esittelemässä Kyminlinnan kesäteatterin tulevaa näytelmää Golfleskien kapina, jonka ensi-ilta on 12.7.

Kiitä ja kannusta

Cursorin toimitusjohtaja David Lindström toi tapahtumaan sekä kehittämisyhtiön että kaupungin tervehdyksen. Lindström näkee seudun tulevaisuudessa paljon hyviä merkkejä, vaikka tilastot joskus puhuvat toisenlaista kieltä. Hän korosti kiittämisen ja kannustamisen merkitystä seudun hyvinvoinnille.

Karhulan Liikkeenharjoittajien puheenjohtaja Ismo Räty luovutti stipendit Karhulan lukion yrittäjälinjan oppilaille Ester Heikkilälle ja Mette Hyytiäiselle.

Kapellimestari Anne Kankare johti Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesteria.

Trumpetit soivat komeasti Abba Gold -sikermässä.

Myös Washington Post -marssi kuului A-orkesterin ohjelmistoon Karhulan kevätpäivässä.

Koleudesta huolimatta yleisöä oli paikalla runsaasti. Haminan teinisirkuksen nuoret akrobaatit esittelivät taitojaan.

Haminan teinisirkuksen vanneohjelmaa.

Cursorin toimitusjohtaja David Lindström puhui myönteisyyden merkityksestä Karhulan kevätpäivä -tapahtumassa.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy