Uusi sali juhlavuoden kunniaksi

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 11.08.2019 - 12:25
Mikko, Katri ja Emma Vikman tarjovat monipuolista tanssin opetusta niin harrastajille kuin kilpatanssijoillekin.

Tanssikoulu Vikman Karhulan keskustassa on toiminut jo 20 vuotta. Nykyisissä tiloissaan Vesivallinaukio 5:ssä opetusta on annettu vuodesta 2006.

Juuri alkamassa oleva syyskausi tuo tullessaan uuden, kolmannen salin tanssikoulun viereisestä rakennuksesta. Uusi sali ja uudet opettajat mahdollistavat tanssitarjonnan laajentamisen.

Koulun perustajien Mikko ja Katri Vikmanin mukaan juuri tilojen ja opettajien rajallisuus on esteenä yrityksen toiminnan laajentamiselle. Tanssin suosio harrastuksena on koko ajan kasvamassa.

Hyvää mieltä ja positiivisuutta

Kuten useimmat yritykset myös Tanssikoulu Vikman lähti vuonna 1999 pienestä liikkeelle, muutamasta viikkotunnista. Nopeasti tuli kuitenkin lisää lajeja ja nykyisin asiakkaita on jo noin 500 ja lajikirjo melkoinen: lattarit, show, street, paritanssit, kilpatanssi, kuubalaiset, lavis, zumba …

Mikko ja Katri Vikmanilla on kilpatanssiura takanaan. Katri Vikman (o.s. Mäkelä) voitti 1980-luvulla viisi kertaa vakiotanssin Suomen mestaruuden yhdessä Harri Antikaisen kanssa. MM-kisoista tuli 7. sija ja tanssiurheilun arvostetuimmasta Blackpool Dance Festival -tapahtumasta irtosi 17. sija 400 parin joukossa.

Tanssiuran jälkeen veri veti yhä tanssin pariin ja koulun perustaminen oli luontevaa. Tanssin kautta Vikmanin haluavat ennen kaikkea levittää hyvää mieltä ja positiivisuutta.

- Ihmiset ymmärtävät yhä paremmin tanssin vaikutuksen hyvinvointiin kuten koordinaatioon, tasapainoon, liikkuvuuteen ja muistiin, Mikko Vikman luettelee.

Tanssin opettajien on pysyttävä tiiviisti ajan hermolla ja seurattava, mitä alalla tapahtuu. Tästä esimerkkinä vaikkapa Fortnite-videopelistä kehitetty oma tanssitunti, joka on erittäin suosittu.

Kolmantena vakituisena opettajana toimii Vikmanien tytär Emma Vikman. Lisäksi on tuntiopettajia.

- Minusta ei koskaan pitänyt tulla tanssinopettajaa, mutta sitten se vaan alkoi tuntua omalta jutulta, 26-vuotias Emma Vikman sanoo.

Emman pääasiallisena vastuualueena ovat lasten ja nuorten ryhmät, Mikolla aikuisten tunnit ja Katrilla kilpatanssijat.

Yrittäjäpalkinto vuonna 2014

Tanssikoulu Vikmanin työtä arvostetaan Kotkassa. Vuonna 2014 se sai Kotkan Yrittäjäpalkinnon ja seuraavana vuonna Kotkan kauppatie ry nimesi sen Hyvän mielen lähettilääksi.

Juhlavuotensa kunniaksi Tanssikoulu Vikman lupaa erilaisia tempauksia ja tarjouksia syksyn aikana. Syksyn kurssit alkavat 18.8. Tänään 11.8. koulussa ovat avoimet ovet.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy