Vaahteramäen Eemeli Kyminlinnaan ensi kesänä

karhulalainen
Julkaistu: 04.09.2019 - 11:05

Pellavapäinen pojanviikari kujeilee Kyminlinnan kesäteatterissa ensi kesänä. Tai oikeastaan kaksi: Vaahteramäen Eemeli ja hänet näyttämölle ohjaava Taavi Vartia. Vaahteramäen Eemeli aloittaa Kyminlinnan kesäteatterin ja Taavi Vartia Tuotannot Oy:n yhteistyön, joka julkistettiin aiemmin kesällä.

Taavi Vartia ohjasi Vaahteramäen Eemelin kesällä 2013 Nurmijärven Taaborinvuorelle. Tuolloin tuli  kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Astrid Lindgren kirjoitti ensimmäisen Eemeli-teoksena. Taaborinvuorella toteutettu näytelmä löi kaikki teatterin katsojaennätykset koko teatterin historian aikana.

Rooleissa nähtiin muun muassa Oskari Katajisto, Ari-Kyösti Seppo, Eija Vilpas, Anna Hanski ja Marita Taavitsainen. Eemelin ja Iidan rooleihin tulivat vaativien koe-esiintymisten jälkeen valituiksi lapsinäyttelijät Christian Ruotanen ja Rosa Sipilä.

Kyminlinnan näytelmän esiintyjät julkistetaan myöhemmin.

- Rooleissa tullaan joka tapauksessa näkemään jälleen useita tunnettuja, valovoimaisia esiintyjiä. Eemeliksi ja Iidaksi roolitamme tälläkin kertaa ihan oikeasti lapsinäyttelijät, jotka etsimme koe-esiintymisten kautta Kotkan seudulta, Vartia sanoo.

Vaahteramäen Eemelin teatteriversio mukailee perinteistä tarinaa.

– Toki minä ja työryhmäni tuomme mukaan oman kädenjälkemme, koska sitä meiltä odotetaan, mutta sisällöllisesti pysymme tiukasti alkuperäistekstissä. Noudatamme alkuperäisteosta myös näytelmän musiikkiosuuksissa, joissa tullaan kuulemaan Suomessa harvemmin esitettyjä alkuperäiseen näytelmäversioon kuuluvia lauluja. Uskallan luvata, että luvassa on näytelmä, joka riemastuttaa ja koskettaa, Taavi Vartia sanoo.

Potkua kulttuurimatkailuun

Kyminlinnan kesäteatteria hallinnoivan Karhulan Työväennäyttämön puheenjohtaja Minna Lindberg kertoo, että kesäteatterin toiminnalle on jo pitkään etsitty näkyvää vahvistumista.

- Me olemme erittäin otettuja ja innoissamme tästä yhteistuotannosta. Odotukset ovat korkealla ja luottavaiset. Uskon, että yhdessä saamme Kyminlinnan kesään ikimuistoisen kokemuksen, Lindberg sanoo.

Kotkan-Haminan seudulla panostetaan myös kulttuurimatkailun kohderyhmään.
- Tavoitteena on tukea toimintaa, jolla edistetään seudun vetovoimaisuutta sekä uusien matkailun kohderyhmien avauksia. Kyminlinnan kesäteatterin ja Taavi Vartian yhteistyö vie näitä tavoitteita eteenpäin, kertoo Cursorin matkailujohtaja Kati Paasi. 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy