Valo ja toivo valtasivat Jokipuiston

karhulalainen
Julkaistu: 02.11.2018 - 14:19
Carean henkilökunnan kuoro Kipsikurkut esiintyi tapahtuman aluksi.

Valo ja toivo valtasivat Karhulan Jokipuiston torstai-iltana. Tunnelmalliseen puistoon vaelsi väkeä runsaasti kaksituntisen tapahtuman aikana. Tapahtuman järjestäjän, Kotka-Kymin seurakunnan, arvion mukaan puistossa kävi noin 600 henkilöä, mutta todennäköisesti paljon enemmän, sillä väki vaihtui koko ajan.

Keskuskentän parkkipaikka kävi ahtaaksi, ja osa autoista joutui etsimään pysäköintipaikan kauempaa.

Tapahtuma oli osa valtakunnallista #valoa-kampanjaa. Sen tarkoituksena oli tuoda esille, että pimeydenkin keskellä on valoa. Aina on joku, joka välittää, kun omat voimat eivät tahdo riittää.
– Arki voi joskus painaa meitä kaikkia, mutta elämä on lahja ja valo itsessään. Kun välitämme toisistamme, saamme myös itse valoa. Joskus valoa on hymy ihmiselle, joka kokee yksinäisyyttä, joskus se on toivottomuutta kokevan kuuntelemista, Kotka-Kymin seurakunnan vastaava erityisnuorisotyönohjaaja Reeta Lanki huomauttaa.

Viime vuonna tapahtuma järjestettiin Kotkassa ensimmäisen kerran, ja se tavoitti 160 eri-ikäistä ihmistä. Karhulan Jokipuiston todettiin olevan erinomainen paikka tapahtuman järjestämiselle tunnelman ja miljöön ansiosta.

Puistossa oleva pajutunneli valaistiin jälleen. Se muistutti kävijöitä konkreettisesti siitä, että tunnelin päässä on valoa. Tänä vuonna valaistussa tunnelissa oli myös #valoa-photobooth -valokuvausseinä, jossa oli mahdollisuus ottaa kuvia, jotka antavat voimaa ja valoa elämään.

Tapahtumassa esiintyivät Carean henkilökunnan laulukuoro Kipsikurkut johtajanaan Maaria Salmi, lauluyhtye Helmikellot sekä Eagle City Duo. Livemusiikin, yhdessäolon, ilon ja valon ohella oli makkaranpaistoa.

#Valoa-tapahtuman järjesti Kotka-Kymin seurakunnan erityisnuorisotyö yhteistyössä Kotkan kaupungin puistotoimen kanssa.

Valaistu pajutunneli oli yleisön suosiossa.

Kotkan Lihamestarit toivottaa aurinkoista pääsiäistä!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy