Yrittäjät kiinnostuivat Kantolasta

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 01.04.2019 - 12:00
Kimmo Kupiainen esiintyi viime viikolla Kantola soi ! -konsertissa osana JTG-yhtyettä.

Sunilan tehtaanjohtajan entinen edustusasunto Kantola on herättänyt kiinnostusta mahdollisten tulevien yrittäjien keskuudessa. Projektipäällikkö Noora Kiili Cursorista on optimistinen sen suhteen, että Kantolaan löydetään sopiva yrittäjä kevään aikana.

- Kyselyitä tuli heti asian julkistamisen jälkeen ja haku jatkuu edelleen. Meneillään on haastatteluvaihe, jossa yrittäjät käyvät tutustumassa Kantolaan ja heille annetaan lisätietoja kilpailutuksesta. Sen jälkeen on varsinainen haku.

- Toivon mukaan valinta voidaan tehdä toukokuun aikana, Noora Kiili sanoo.

Kiilin mukaan taloon etsitään innostunutta ja kehittämishaluista matkailuyrittäjää. Kilpailutuksen voittaa toimintakonseptin ja vuokratulon paras yhdistelmä.

Yrittäjien toivomus on, että haun tässä vaiheessa ei kiinnostuneista kerrota julkisuuteen enempää.

Noora Kiili on edelleen toiveikas myös sen suhteen, että Sunilaan löytyy myös kokonaisvaltainen kehittämisratkaisu, joka sisältäisi myös muun muassa ns. Aallon majana tunnetun sauna- ja pesularakennuksen.

Tuhat kävijää taidenäyttelyssä

Kantola on nykyään kokonaan Kotkan kaupungin omistuksessa. Taloa vuokrataan tällä hetkellä kokous- ja juhlakäyttöön, mutta toistaiseksi käyttöaste on ollut varsin matala.

Talon käytettävyyttä on parannettu vastikään asennetulla ripustustekniikalla, joka mahdollistaa taidenäyttelyiden pitämisen. Maaliskuun ajan esillä oli Riitta Relander-Horon yksityiskokolemasta koottu pöllöaiheisten taideteosten ja esineiden näyttely. Näyttely saavutti suuren suosion: siihen kävi tutustumassa kaiken kaikkiaan noin tuhat ihmistä ympäri Suomea.

Konsertit jatkuvat

Myös Pro Sunilan järjestämän Kantola soi! -konserttisarjan kautta Kantola on tullut syksyn ja talven mittaan sadoille ihmisille tutuksi. Konsertteja on keväällä vielä kolme: Tuigu Nuevo 25.4., Visa Haarala-Mika Huusari-Jallu Sundelin 16.5. ja Kaiku & Aale Lindgren sunnuntaina 2.6. (Lohisoiton etkot).

 

On taas se aika vuodesta...Kotkan Lihamestarit kinkkutilaus!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy