Elämäntaitoa kehon ja mielen tuntemisen kautta

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 21.01.2019 - 10:29
Annemaija Ruuska-Pulkkisen joogaryhmät ovat pieniä, jotta opettajalla säilyy kontakti kaikkiin ohjattaviin.

Karhulalaisen joogaopettajan Annemaija Ruuska-Pulkkisen tunneilla otetaan pieniä, lempeitä askelia. Tavoitteena on oppia vähitellen tuntemaan itseään: kuuntelemaan kehoa, etsimään rajoja, sitä milloin voi vielä pinnistellä, milloin on aika hellittää.

- Jooga on elämäntaito-oppia, mielen ja kehon yhdistämistä, Ruuska-Pulkkinen sanoo.

Hänen tuntinsa ovat yhdistelmiä joogaa ja mindfulnessia eli tietoista läsnäoloa. Liikkeet ovat kehoa avaavia ja kireyttä poistavia.

- En saarnaa vaan kyselen. Tuntini eivät koskaan ole samanlaisia, usein on jokin teema kuten esimerkiksi hengittäminen, kärsivällisyys tai selkä.  Menen aina ryhmän energiatason mukaan.

- En ohjaa mitään, mihin en itse usko.

Ruuska-Pulkkisen tunneilla käy yksinomaan naisia. Useimmat heistä ovat tunnollisia ylisuorittajia ja täydellisyyden tavoitteilijoita.

- Täällä ei tarvitse suorittaa. Voi tulla iloisena, surullisena, vihaisena, väsyneenä, hermostuneena, ihan millaisena vain. Jos ei halua tehdä mitään, voi vain olla.

25 vuotta työterveyshoitajana

Annemaija Ruuska-Pulkkinen työskenteli 25 vuotta työterveyshoitajana, mutta jättäytyi työstä pois turhauduttuaan siihen, ettei hänellä ollut riittävästi työkaluja ihmisten auttamiseen.

Joogaopettajaksi hän valmistui vuonna 2012 Yoga Nordic Helsingin opettajakoulutuksesta. Hänen ohjaamansa jooga on perusteeltaan hatha-ja yin -joogaa omilla mausteilla ryyditettynä.

Hänen opetustyyliinsä on vaikuttanut paljon myös mindfulness-ohjaajakoulutus.

- Pyrin tunneillani löytämään ilon, myötätunnon ja tyyneyden, joka harjoittelun myötä leviää myös arkielämään.

Annemaija Ruuska-Pulkkisella on joogahuone Malmingilla. Joogaryhmien lisäksi hänen valokoimaansa kuuluvat muun muassa shiatsu-hoidot ja hermoratahieronta, joita varten Ruuska-Pulkkinen on rakentanut hoitohuoneen omakotitalonsa yläkertaan Otsolassa.

Lisätietoja: amyoga.fi

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy