HifiQ päätti jäädä Karhulaan

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 14.12.2018 - 13:37
Anna ja Kimmo Parosen liikkeessä asiakas voi testata laitteita rauhallisessa ympäristössä.

Viime keväänä Karhulan torin laidalla lopettanut viihde-elektroniikkaa myyvä HifiQ on avannut ovensa jälleen Karhulassa. Uudet tilat ovat nyt kanjonin toisella puolella, Sammonaukiolla.

Yrittäjäpariskunta Anna ja Kimmo Paronen on tyytyväinen siihen, että uudetkin tilat löytyivät Karhulasta. Paroset katselivat sopivaa paikkaa myös Kouvolasta ja Lappeenrannasta.

- Meillä käy paljon asiakkaita myös muun muassa pääkaupunkiseudulta, Lahdesta ja Jyväskylästä, sekä myös Venäjältä. Asiakkaat hakevat palvelua. Tässä moottoritien varrella on hyvä sijainti myymälälle, Anna Paronen sanoo.

Kotkalaisten ostovoima ei pelkästään hifilaitteiden myymälää elättäisi. Paroset ovat myös maahantuojia ja Suomessa heillä on parikymmentä jälleenmyyjää.

Loppuelämän tuotteita

Aiempi torin varren tila kävi HifiQ:lle liian pieneksi. Nykyisessä paikassa on tuplasti enemmän tilaa, jonne tuotevalikoiman saa hyvin esille.

- Meillä on hyvin laaja valikoima myös premium-tuotteita.

- Tuotteidemme laatu lähtee siitä, mihin markettien tuotteet jäävät, Kimmo Paronen sanoo.

- Myymme siis laatua, johon myymälämme vanha nimi – laatulaite – viittaa.

- Ei ole kovin hyvä bisnesidea, mutta myymme ns. loppuelämän tuotteita, Paronen naurahtaa.

Vaikka HifiQ myykin korkeaa laatua, se ei välttämättä aina tarkoita korkeaa hintaa. Olennaista on hyvä hinta-laatu-suhde. Muutamalla tonnilla saa jo hyvää ääntä.

Toki hifistelemäänkin HifiQ:ssä pääsee. Paitsi korva myös silmä lepää kuunteluympäristössä, jossa kaiuttimet ovat ranskalaista ja vahvistin tanskalaista muotoilua ja käsityötä. Kokonaisuuteen saa kulumaan 17 000 euroa.

- Maailman kaunein vahvistin, Kimmo Paronen sanoo hipaisten laitteen pähkinäpuista pintaa.

- Myös kaiuttimista löytyy Ferrareita ja näkyyhän se sitten hinnassakin.

Vahvistimien ja kaiuttimien lisäksi HifiQ tarjoaa kaikenlaista muutakin tarviketta hyvän kuuntelukokemuksen onnistumiseksi. Merkittävä tuoteryhmä ovat myös kalusteet kuten erilaiset pöydät ja tasot.

Yksityiskohtana voisi mainita, että vinyylilevysoittimet menevät nykyään entistä enemmän kaupaksi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy