Huopakatto kestää kauan - oikein asennettuna

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 13.10.2018 - 16:42
Mika Ikosen Euro katto Oy on erikoistunut huopakattoihin.

Oikealla tavalla tehty huopakatto on pitkäikäinen suoja rakennukselle. Huopakatto kestää 30-50 vuotta tai jopa pitempään.

Pajamäenkadulla Karhulassa toimiva Euro katto Oy on erikoistunut huopakattojen asentamiseen, huoltamiseen ja korjaamiseen. Mika Ikosen yritys täyttää ensi vuonna 20 vuotta, joten kokemusta alalta löytyy ja lisäksi hyvä maine.

- Teemme pelkästään huopakattoja ja käytämme hitsattavia tai liimattavia kermejä. Naulattavia emme käytä, Mika Ikonen sanoo.

Ikosen mukaan naulatun huopakaton ongelma on kosteus, joka pääsee naulojen juuresta puuhun ja puu alkaa elää omaa elämäänsä. Huopakatto on Ikosen mielestä lisäksi huoltotöistä lähes vapaa.

Talvellakin huopakaton voi asentaa

Ikosen yrityksen työt ovat pääasiassa muualla kuin omalla paikkakunnalla. Paljon on Helsingissä, jossa Ikonen yrityksensä aikoinaan perustikin. Paluumuuton Karhulaan hän teki reilut kymmenen vuotta sitten.

Tällä hetkellä iso työmaa on Vaalimaalla, jossa Euro katto urakoi Zsar Outletiin 15 000 neliötä huopakattoa. Yritykset ja asunto-osakeyhtiöt ovat Euro katon suurin asiakasryhmä. Niiden kautta tulee 80 prosenttia toimeksiannoista.

Yritys työllistää 10-15 henkilöä ja liikevaihto on miljoonasta puoleentoista vuodessa. Sesonki alkaa maaliskuussa ja kestää jouluun, mutta vastoin yleistä käsitystä talvellakin huopakaton voi Ikosen mukaan asentaa.

Maailmantalouden suhdanteet eivät tällä alalla vaikuta: katto on aina pakko korjata. Uudisrakentamisen volyymiin suhdanteilla toki on vaikutuksensa. Euro katon tilauskirja on jouluun saakka täynnä.

Salakavalat vuodot

Omakotiasujille Mika Ikonen antaa vinkin, että kannattaa pyytää ammattilainen paikalle arvioimaan katon kunto. Katto voi vuotaa vaikka kymmenen vuotta yläpohjaan antamatta mitään merkkejä. Ammattilainen voi korjata pienet vauriot ja arvioida, milloin katto on syytä tarkastaa uudestaan.

Omakotitalon huopakaton uusimisen hintahaarukka on leveä, noin 5-25 000 euroa riippuen siitä, mitä katolle pitää tehdä. Toisinaan uuden katteen voi asentaa suoraan vanhan päälle, mutta kosteusvaurioisesta katosta on ensin poistettava kaikki vanhat materiaalit.

 

 

Kotkan Lihamestarit toivottaa aurinkoista pääsiäistä!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy