Kiireettömästi ja aidosti kohdaten

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 23.03.2019 - 12:25
Hyvinvointia Kotiin -yritys muutti Karhulan torin varrelle. Toimitusjohtaja Soile Lilja(vas.) ja aluepäällikkö Tiina Vesanen ovat iloisia uusista tiloista.

Karhulan toripäivänä uteliaat ihmiset vilkuilevat Hyvinvointia Kotiin -yrityksen ikkunaan ja jotkut tulevat ovellekin ihmettelemään, kuka tyhjillään olleisiin torinvarren tiloihin on asettumassa. Ikkunassa on vielä Herkkulandian kyltti, mutta pian se vaihtuu yksityisiä sosiaali- ja terveyspalveluja tuottavan yrityksen tunnuksiin.

Toimitusjohtaja Soile Lilja ja aluepäällikkö Tiina Vesanen ovat mielissään uusista toimitiloista. Toripäivän vilinää on mukava seurata. Entiset tilat olivat kanjonin toisella, hiljaisemmalla puolella.

Arvopohja 4H-toiminnassa

Kotipalvelualalla on paljon toimijoita, joista suurin osa on yhden tai korkeintaan muutaman hengen yrityksiä. Koti- ja hoivapalvelut Hyvinvointia Kotiin Oy poikkeaa kooltaan: työntekijöitä on lähes sata, joista 14 toimii Etelä-Kymenlaaksossa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2017 noin kaksi miljoonaa euroa. Yritys on kasvu-uralla.

Vaikka yrityksen kotipaikka on Lappeenranta, sen juuret ovat Kymenlaaksossa ja 4H-piirin tuupparitoiminnassa 2000-luvun alussa. Kaakkois-Suomen 4H -piiri yhtiöitti kotipalvelutoimintansa 2007. Piirien lakkauttamisen jälkeen omistajuus periytyi Suomen 4H-liitolle (65 %) ja Kaakkois-Suomen 4H-yhdistyksille (35%).

Yritys toimii noin 25 kunnan alueella Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa sekä uusimpana aluevaltauksena itäinen ja keskinen Uusimaa. Yritys on kunnissa myös palvelusetelituottajana.

"Mikä mummoilta tulee, se nuorille menee"

Hyvinvointia Kotiin -yritys haluaa, varsinkin vanhusten asumispalveluista nousseen kriisin keskellä, korostaa omaa omistus- ja arvopohjaansa.

- Kun yritys jakaa osinkoa, sen omistajat käyttävät osingon Suomen nuorten koulutus- ja työtoimintaan, joka on 4H-toiminnan perustehtävä.

- Leikkisästi ole sanonutkin rahan kierrosta, että mikä mummoilta tulee, se nuorille menee, Soile Lilja sanoo.

Arvoista tärkeimpiä on kiireettömyys.

- Annamme asiakkaallemme aikaa ja kohtaamme hänet aidosti. Se on osa turvallisuuden tunteen luomista. Eli vartin käyntejä emme tee. Vähimmäisaika asiakkaan luona on tunti, sanoo Tiina Vesanen.

 

Hyvinvointia Kotiin -yrityksen Etelä-Kymenlaakson toimisto sijaitsee osoitteessa Vesivallinaukio 2. Se on avoinna keskiviikkoisin ja perjantaisin 8-16. Muina päivinä asiakaspalvelu ja tilausten teko tapahtuu puhelimitse numerosta 020 7931 464. Kotiin palveluita tuotetaan virka ajan lisäksi myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Uusien tilojen Avoimet ovet -tapahtuma on keskiviikkona 17.4. kello 9-13. Tietoa yrityksestä ja sen palveluista löytyy osoitteesta www.hyvinvointiakotiin.fi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy