SkippyTours vie aamuvarhain Helsinkiin

Käyttäjän Eija Anttila kuva Eija Anttila
Julkaistu: 14.06.2019 - 16:05
Nuoret yrittäjät Toni Oinonen (vas.) ja Markus Koskinen sekä pitkän linjan henkilöliikenneosaaja Aarre Uusiheimala ottavat ohjat SkippyToursissa ja SkippyTransissa.

Haminan ja Helsingin välisessä bussiliikenteessä aloitti reilu kuukausi sitten uusi paikallinen yrittäjä. Tai yrittäjä ei ole uusi muuten kuin Helsingin linjalla.

Kotkalainen SkippyTours aloitti liikennöinnin Haminan ja Helsingin välillä yhdellä päivittäisellä vuorolla.

SkippyToursin pikavuoro tulee palvelemaan varhain aamulla Helsinkiin pyrkiviä matkustajia sekä aamuisin laivoilta ja sunnuntai-iltaisin lento- ja laivamatkoilta palaavia matkustajia. Aikataulut, liput ja varaukset löytyvät Matkahuollon kautta.

- Tarkoituksenamme ei ole kokeilla vaan saada liikenteestä pysyvä, palveleva vuoro, jonka hinnat pysyvät suunnilleen samoina. Emme siis houkuttele asiakkaita lyhyillä tarjouksilla ja sitten lopeta liikennettä kannattamattomana, sanoo Anja Koskinen SkippyToursista.

Anja Koskinen sanoo, että markkina- ja kilpailutilanne alalla on kova. SkippyTours ei pystykään kilpailemaan hinnalla vaan paremmalla palvelulla ja laadulla. Laatua on esimerkiksi bussien siisteys.

Lippuja SkippyToursin Helsingin-vuorolle voi ostaa ja varata myös Matkahuollon kautta.

Sukupolvenvaihdos pehmeästi

Henkilöliikenteeseen keskittyvä SkippyTours ja tavaraliikennettä hoitava SkippyTrans ovat pitkän linjan kuljetusyrittäjän Reijo Koskisen ja vaimonsa Anja Koskisen Kaakon Kumipyörät Oy:n aputoiminimet.

Yritys on siirtymässä vähitellen nuorempiin käsiin. Toimitusjohtajana aloittaneen Markus Koskisen lisäksi yritykseen on tullut osakkaaksi Toni Oinonen. Henkilöliikenteen osaamista tuo puolestaan jo Onni Vilkas Oy:ssä uransa aloittanut kuljettaja Aarre Uusiheimala.

- Olen takapiruna niin kauan kuin homma toimii, sanoo Reijo Koskinen.

Yritys tarjoaa henkilökuljetuksia, tilausliikennettä, raskaankaluston pesuja, päivä- ja tilausmatkoja Viipuriin, Pietariin tai muualle Venäjälle sekä matkoja SKA-Jokerit -otteluihin. Yrityksellä on tällä hetkellä kolme bussia ja yksi rekka.

Sukupolvenvaihdos Koskisten kuljetusyrityksessä pyritään tekemään pehmeästi. Anja Koskisella on rautainen osaaminen taloushallinnosta ja Reijo Koskisella kuljetusyrityksen pyörittämisestä, muun muassa parinkymmenen vuoden kokemus Venäjän liikenteestä.

- Kustannustietoisuus on oltava päivittäistä. Juuri tuon kustannustietoisuuden haluaisin opettaa jatkajille.

- Halumme on siirtyä välillä lämpöiseen, käydä katsomassa kenguruja paikan päällä ja antaa nuorten kehittää toimintaa nykyaikaa vastaavaksi, Anja Koskinen sanoo.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi artikkelia

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy