Yrittäjät palkitsi Santalahti Resort Oy:n vuoden yrittäjänä

Kotkan Yrittäjien vuoden 2022 yrittäjäpalkinnot jaettiin pikkujoulujuhlatunnelmissa Kotkan Golf Centerillä

Kotkan Yrittäjien vuoden 2022 yrittäjäpalkinnon sai Santalahti Resorty Oy:n yrittäjät Jukka Markkola ja Katriina Halles-Markkola. Kolme vuosikymmentä yrittäjinä toimineiden Markkolan ja Halles-Markkolan Santalahti Resort & Bistro on ollut viimevuodet voimakkaassa kasvussa. Majoitus ja matkailukohteesta on kasvanut tämän myötä kansallisesti ja kansainvälisesti yksi Kymenlaakson johtavista matkailubrändeistä. Varsinkin kotimaan matkailu on ollut viime vuosina vahvassa kasvussa.

Viimeisen 20 vuoden aikana Santalahti Resort & Bistro on kehittänyt erityisesti laadukkaita ja ylellisiä majoitus- ja elämyspalveluita. Santalahti Resort & Bistrossa on viiden tähden leirintäalueen lisäksi yhteensä 217 vuodepaikkaa, perinteikkäimmistä mökkimajoituksista aina ylellisiin luksus majoituksiin, saunamaailman kylmä- ja lämminvesialtaineen, monipuolisia kokous- ja catering vaihtoehtoja sekä monipuolista ohjelmaa sesonkiaikana tarjoavan bistron. Santalahti Resortissa työskentelee ympärivuotisesti 10 vakituista työntekijää ja sesonkiaikana työntekijöiden määrä kasvaa neljäänkymmeneen.

–Annamme ison osan tunnustuksesta henkilökunnalle. Se ei yksistään riitä, että puitteet ovat hyvässä kunnossa, olemme onnekkaita että olemme saaneet loistavan henkilökunnan, joka on kuitenkin se Santalahti Resortin sykkivä sydän, he kohtaavat asiakkaamme päivittäin ja he osaltaan saavat myös asiakkaamme palaamaan aina uudelleen ja uudelleen. Olemme erittäin ylpeitä meidän työntekijöistämme, meillä on erittäin sitoutunut ja motivoitunut sekä idearikas työporukka, jolla on vahva yhteishenki.

Vuonna 2019 valmistui Villa Aava, joka on Suomenkin mittakaavassa yksi ylellisimmistä isoista luksus huviloista. Villaan mahtuu majoittumaan 18 henkilöä omissa 1–2 hlön huoneissaan. Tilaan mahtuu juhlimaan kerralla jopa 100 henkilöä, joten Aavalla onkin ollut paljon vientiä lukuisten hää- ja juhlatapahtumien näyttämönä.

–Myös yritykset ovat löytäneet Villa Aavan ja ottaneet sen hyvin vastaan kokousten sekä yritysjuhlien paikkana, erityisesti sen kokonaisuuden sekä monipuolisen muokattavuuden takia, Markkola kertoi.

Viime vuonna auenneet lasiseinäiset Santa Glass Villat ovat tuoneet mahdollisuuden tarjota pariskunnille ja trendikkäitä kokemuksia etsiville luksus majoitusta.

–Palveluita täydentää tämän kauden alussa auennut bistromme, johon olemme kehittäneet hyviä ruoka- ja juomatuotteita. Olemme tuoneet myös kulttuurin osaksi Santalahti Resortia kesällä bistrossa soineen live musiikin ja stand up komiikan muodossa. Uudistuneet palvelut on otettu erittäin hyvin vastaan, Halles-Markkola iloitsi.

Kuva Santalahti Resort Oy
Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!