Digituki auttaa, kun omat digitaidot eivät riitä

Digitukijat neuvovat ja opastavat kaikenlaisissa digipulmissa kotkalaisia. Digitukijat auttavat käyttämään erilaisia digilaitteita, asioimaan itsenäisesti ja turvallisesta verkossa sekä ymmärtämään digitaalisia palveluita.

Kotkassa digitukea koordinoi, kehittää ja tarjoaa digitukiverkosto, jossa ovat mukana Kotkan kaupunki sekä joukko alueella toimivia järjestöjä, yhteisöjä ja yrityksiä. Digituki on pääosin maksutonta ja sitä tarjoavat sekä toimipaikkojen työntekijät, että vapaaehtoistoimijat eli Digitutorit.

Digituessa voi asioida monella eri tavalla. Kotkassa digitukea tarjotaan mm. kasvotusten, puhelimitse,  sähköpostilla, kotikäynteinä ja lainalaitteina sekä erilaisina digitaitokursseina ja -koulutuksina. Eri puolilla kaupunkia on myös yhteisessä käytössä olevia tietokoneita, skannereita ja tulostimia.

Kotkassa vietetään 16.-20.5.2022 DVV:n koordinoimaa valtakunnallista Digitaitoviikkoa kertomalla kuntalaisille Kotkan alueen digituesta. Teemaviikon kunniaksi on julkaistu uusi Digituki Kotka -esite, josta löytyy tietoa alueen digitukitarjonnasta. Esitteen voi ottaa mukaan mm. kirjastoista, Ruorista, Viikarista, korttelikodeista, Ohjaamosta ja Moonasta. Kotkan alueen digitukitarjonta esitellään tarkemmin kotka.fi/digituki-verkkosivulla. Facebookista löytyy myös Digituki Kotka -sivu, jonne paikalliset digitukijat julkaisevat ajankohtaista tietoa tarjoamastaan digituesta ja digituen tapahtumista.

Meistä jokainen törmää välillä arjessa digipulmiin. Älä jää yksin – apua on saatavilla!

Lisätietoa digituesta

www.kotka.fi/digituki

www.dvv.fi/digitaitoviikko

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!