Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry täyttää 70 vuotta

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla toimiva Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kaakkois-Suomen piiri on yksi kymmenestä MLL:n aluejärjestöstä. MLL toimi sen eteen, että jokaisen lapsen oikeus turvalliseen lapsuuteen toteutuisi ja että vanhemmat saisivat lähiympäristöstään riittävästi tietoa ja tukea jota he lapsiperheen arjessa kaipaavat.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto perustettiin 4.10.1920, jolloin kenraali Mannerheim kutsui kansalaisia mukaan työhön lasten olojen parantamiseksi. ”Työn päämääränä olkoon että jok’ainoa Suomen lapsi äidinkohdusta lähtien ja kautta koko kasvinaikansa saa oikeutetun osan siitä hellyydestä ja huolenpidosta, joka yksinään voi laskea pohjan heidän kehitykselleen hyviksi ja hyödyllisiksi kansalaisiksi.” Työ aloitettiin vaikeissa oloissa uskoen kuitenkin kansalaisten yhteistyöhön, valistukseen ja lisääntyvän tiedon voimaan. Paikallisyhdistyksiä (osastoja) oli syntynyt vuoden 1928 loppuun mennessä jo 509.

Piirit syntyivät tukemaan paikallisosastoja työssään 1950 -luvulla. Mannerheim-liiton Kymen piiri perustettiin 25.4.52 ja tänä päivänä 70-vuotias piiri toimii vahvempana kuin koskaan. Piiri tarjoaa tukea mm. perhesuhteisiin ja erotilanteisiin lapsen etu edellä sekä tukihenkilötoimintaa, jossa koulutetut vapaaehtoiset toimivat esimerkiksi lapsen aikuiskaverina tai maahanmuuttajaäidin ystävänä. Piiri välittää myös lastenhoitopalvelua sekä ammatillisia perhepalveluita. Lokakuussa 2019 yhdistyksen kokous teki päätöksen nimenmuutoksesta Kaakkois-Suomen piiriksi.

Piirin 70-vuotistaivalta juhlistetaan Lapsen oikeuksien viikolla, Kouvolan kaupungintalolla 16.11.2022 klo 18 alkaen.

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!