Kotkan Nuorisoteatterin kerhoryhmät pääsevät vihdoin yleisön eteen – Kyminsuussa!

Helatorstaina 26.5. sekä sunnuntaina 29.5. Kotkan Nuorisoteatterin teatterikerhoryhmät ottavat Karhulan Kulttuuritalo Kyminsuun näyttämön haltuunsa. Korona-varjon jarrutellessa toimintaa, Nute-ryhmät pääsivät kokoontumaan vasta hieman ennen vuodenvaihdetta, mutta yhteistyöhön on pitkän harrastustauon jälkeen heittäydytty antaumuksella ja kevään opinnäytetöitä on valmisteltu lannistumatta.

Nuorempien, 11-13 -vuotiaiden ryhmä ottaa ensiaskeleensa yleisön edessä ryhmälähtöisesti luodulla esityksellä Olipa kerran jotain aivan MUUta! Esityksen idea syntyi, kun treeneissä usein toistetun, sana kerrallaan -tekniikalla yhdessä luodun tarinan päähenkilöksi löytyi kerta toisensa jälkeen lehmä. Sympaattista lehmää ei voitu jättää. Se on saanut seurata ryhmän kanssa kevään loppuun saakka, mutta miten, siitä yleisö pääsee ottamaan selvää Kyminsuussa. Satunäytelmä on noin puolituntinen ja se soveltuu kaiken ikäiselle yleisölle n. 5-vuotiaista ylöspäin. Lavalla ja lavan takana tekniikassa ja esityksen luomisessa on mukana kaikkiaan 14 nuorta.

Vanhemmat, 13-17 -vuotiaat kerholaiset halusivat tänä keväänä tarttua Kymenlaakson museon jo vuonna 2019 kokoamiin kotkalaisten tarinoihin nuoruudesta Kotkassa. Museon alueellinen Kerro meille! – muistojen keruuhanke on sittemmin jatkunut eri teemoilla. Nuoruus-teemasta lavalle on jalostunut episodimainen esitys, jossa liikutaan Kotkassa eri vuosikymmenillä sekä sujuvasti jossakin faktan ja fiktion välimaastossa. Autenttiset nuoruusmuistot ovat innoittaneet ryhmän luovuutta ja niistä synnytetyt kohtaukset saavat myös absurdeja vivahteita. Reilun puolen tunnin mittaisessa esityksessä on runsaasti komiikkaa, mutta myös voimakkaita tunteita, kieltä ja kohtauksia, jotka eivät välttämättä sovellu ihan pienille lapsille. Esitys on nimeltään esitys_nuoruudesta_paikoista_ja_ihmisistä_Kotkassa. Sitä on ollut tekemässä 24 nuoren joukko, iso osa uusia harrastajia, jotka on avosylin otettu mukaan ryhmään.

Molempien ryhmien esitykset nähdään peräkkäin ja niiden välissä on n. 20 minuutin väliaika. Liput (5 €/kpl€) esitystapahtumaan myydään ovelta ja yhdellä lipulla voi katsoa molemmat esitykset. Liput voi maksaa joko käteisellä tai kortilla, mutta kahvioon kannattaa varata käteistä mukaan.

Esitysajat:

Olipa kerran jotain aivan MUUta! to 26.5. klo 17 ja su 29.5. klo 18

esitys_nuoruudesta_paikoista_ja_ihmisistä_Kotkassa to 26.5. klo 18 ja su 29.5. klo 17

Nuten “isompien” ryhmästä ainakin kymmenkunta on harrastanut yhdessä jo vuosien 2015-16 paikkeilta saakka. Kotkalainen teatteriopettaja Henni Kiri on ohjannut ryhmiä vuodesta 2015 asti ja myös niin ikään kotkalainen käsikirjoittaja Ninni Suntio on ollut välillä puikoissa. Tällä lukukaudella mukaan ryhmiin on tullut ennätysmäärä uusia harrastajia.

Kotkan Nuorisoteatterin kerhoryhmien esityksiä ei olla kovin usein nähty perinteisillä teatterinäyttämöillä. Sen sijaan esityksiä on tehty ennakkoluulottomasti ja kokeilevalla otteella niin Merikeskus Vellamon käytäville kuin Kotkan Kaupunginteatterin aulatiloihin ja kesäisen Yhteisötalo Messin sisäpihalle. Esityksiä on myös viety paikallisiin kulttuuritapahtumiin sekä menestyksekkäästi myös valtakunnallisille teatterifestivaaleille ja -katselmuksiin. Monet kokeneemmat kerholaiset ovat myös tehneet debyyttejä Kotkan Nuorisoteatterin isommissa näytelmätuotannoissa ja myös. Kotkan Kaupunginteatterin näyttämöillä. Nuorisoteatterissa ollaan iloisia siitä, miten Karhulan Työväennäyttämö on avannut kotinäyttämönsä Kyminsuussa Nuten teatterikerhoryhmille.

Lisätiedot:

Henni Kiri, p. 045 120 7608

hennikiri@gmail.com
https://www.facebook.com/kotkannuorisoteatteri
Instassa: @kotkannuorisoteatteri

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!