ELÄMÄNKATSOMUSTIETOA KAIKILLE

Sain sähköpostiviestin, jossa minua kehotettiin allekirjoittamaan kansalaisaloite, jossa vaadittiin kaikille mahdollisuutta osallistua elämänkatsomustiedon opetukseen. Olin hiukan yllättynyt, sillä luulin että Suomen koululaitoksessa ei opeteta aineita, jotka ovat toisille sallittuja ja toisilta taas kiellettyjä.

Kun itse kuulun siihen ikäluokkaan, jolle omasta maailmankatsomuksesta riippumatta opetettiin joko taivaaseen tai helvettiin joutumista sen mukaan kuinka kuuliainen on ollut esivallalle, ryhdyin ottamaan selvää, mistä oikein on kyse.

Aikani internetissä seikkailtuani ajauduin opetushallituksen sivuille, joista löytyi aineen opintosuunnitelma.

Sitä selaillessani en voinut olla samaistumatta opetuksen tavoitteeseen:

”Elämänkatsomustiedon opetuksen tehtävänä on kehittää oppilaiden valmiuksia kasvaa itsenäiseksi, suvaitsevaiseksi, vastuulliseksi ja arvostelukykyiseksi yhteisönsä jäseneksi.” Tätä tuskin omaan uskontoonsa kiihkeästi suhtautuvakaan voi pitää lapselle vahingollisena. Taitaisi olla kansanedustajillekin hyväksi tutustua aiheeseen ennen asian täysistuntokäsittelyä.

Muuten, kävin allekirjoittamassa vetoomuksen uskoen sen synnyttävän keskustelua eduskunnassa ja siten lisäävän myös uskontokuntiin kuuluvien mahdollisuutta osallistua elämänkatsomustiedon oppitunneille.

Markku J Kekäläinen

KORELA

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!