Marrasmukavaa muksuille

Nelosteatteri tarjoaa kultuuria lapsille ja lapsenmielisille.

Kotka

Nelosteatterin marraskuussa viiden tapahtuman sarja Marrasmukavaa muksuille käynnistyy sunnuntaina 7. marraskuuta klo 15 Laura Ruohosen runoilla ja Piia Kleimolan leikkivinkeillä. Oheisissa liitteissä Äkkivääriä flamingon sääriä –esityksestä tarkempaa tietoa, samoin Piia Kleimolan ajatuksia leikin merkityksestä lapselle.

Äkkivääriä flamingon sääriä on palkittujen Suomen eturivin lausuntataiteilijoiden Jussi Lankosken ja Eero Ojalan valmistama riemukas runoesitys 3-8-vuotiaille. Rytmikkäät, monisanaiset ja nokkelat runot on poimittu Laura Ruohosen supersuosituista teoksista Allakka Pullakka (2004), Yökyöpelit (2008) sekä Tippukivitapaus (2017).

Esitys on leikkisä ylistys ystävyydelle, toisten huomioimiselle ja ilottelulle sanataiteen ja esineteatterin notkeita keinoja hyväksikäyttäen.

Esityksen kesto n. 30 min. Näyttämöllä Eero Ojala

Piia Kleimola ja Noppa

Eero Ojalan esityksen jälkeen monen sortin teatteritoimija ja ex-leikkilähetti Piia Kleimola vinkkaa mukavista leikeistä ja leikittää yleisöä.

–Lapset tarvitsevat turvallisen aikuisen läsnäoloa, kiireetöntä puuhailua ja aikaa jutella sekä tulla kuulluksi. Lapsen mielen voimavaroihin vaikuttavat ennen kaikkea leikki, jaettu ilo ja sukupolvia yhdistävät ihmissuhteet. Mitä enemmän lapsi leikkii, sitä kestävämmäksi hän kasvaa.

Leikki rikastuttaa niin lasten kuin aikuisten elämää.

Hän painotti, miten yhteiset toiminnat vähentävät yksinäisyyttä ja lisäävät yhteisöllisyyttä. Leikki-, taide-, kulttuuri- ja liikuntatoiminnan mukanaan tuoma vapaaehtoistyö tarjoaa monille aikuisillekin mielekästä tekemistä yhdessä lasten kanssa, samalla lisäten sukupolvien välistä vuorovaikutusta.

–Väitän, että leikki, luovuus, liikkuminen ja huumorintaju auttavat myös aikuisia jaksamaan paremmin. Vanha aforismi sanoo, että emme lopeta leikkimistä koska vanhenemme. Vanhenemme, koska lopetamme leikkimisen.

Tapahtuman tuottava Teatteriryhmä Kimara ry:n 10-vuotisessa toiminnassa lapsille ja perheille suunnatulla ohjelmistolla on ollut keskeinen sija. Hyvinä esimerkkeinä toimivat jo viidesti toteutettu jouluperinnettä yllä pitävä Joulukimara sekä vahva yhteistyö mm. kirjaston ja LAKUn kanssa. Tapahtumakokonaisuuden tavoitteena on lastenkulttuurin esillä pitäminen, lapsille ja lapsiperheille suunnatun esitystoiminnan rikastaminen ja lastenkulttuurin moninaisuuden esittely.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa ja näin levitämme tietoa lasten harrastusmahdollisuuksista paikkakunnalla.

Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki ”vauvasta vaariin” eli haluamme synnyttää eri ikäpolvia yhdistävää toimintaa.

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy.

Tapahtuman mahdollistavat Kotkan kaupungin Kimaralle myöntämä kohdeavustus sekä Kymin OY:n 100-vuotissäätiön kulttuuriavustus.

Tietolaatikkoon Marrasmukavien tapahtumat:

Sunnuntaina 7.11. klo 15 – 16

Äkkivääriä flamingon sääriä

Eero Ojala esittää Laura Ruohosen runoja ja Piia Kleimola leikittää

Lauantaina 13.11. klo 15 – 16

Tanssin ja sirkuksen päivä

Mukana rytmeissä MOVE, HYRRÄT, FLAMINGO ja SIRKUSKOULU RAINBOW

Sunnuntaina 14.11. klo 15 – 15.30

Thomas Pryke ja Klovni Mutterin lentävä sirkus

Lauantaina 20.11. klo 15 – 16

Ketarat pitkin ketoa.

Kimarallinen lastenrunoja kaikenikäisten iloksi

Sunnuntaina 28.11. klo 15 – 16

Tonttuja.

Lastenlauluyhtye MusKattien jouluinen lastenlaulukonsertti

Nelosteatteri, Satamakatu 4, 48100 Kotka

Eero ja Äkkivääriä
Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!