Rakkausrunoja ja julistekuvia

Nyt julistettava rakkausrunojen ja julistekuvien kilpailu on Teatteriryhmä Kimaran ja kaupungin kulttuuripalvelujen kutsu NUORILLE.

Teatteriryhmä Kimara ja Kotkan kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut julistaa kilpailun nuorille.

·        Miten tiivistät runon muotoon käsityksesi rakkaudesta, sen voimasta ja merkityksestä niin yksilön kuin koko ihmiskunnan kannalta? Pue sanoiksi se ihana, järisyttävä tunne, joka polttaa, kiihottaa, ärsyttää, pelottaa! Mitä nuoren rakkaus on? Etsi itsestäsi sanataituri, löydä sanoihisi se rakkaus, johon sinä uskot!

·        Millainen kuva, maalaus, väri kuvaa mielestäsi rakkautta? Anna tunteiden palaa myös paperilla! Älä tyydy hempeisiin sydämiin, anna kuvasi todistaa rakkauden alkuvoimasta!

Kilpailun tarkemmat ohjeet löytyvät oheisesta tiedotteesta. Myös www.nelosteatteri.fi ja www.kymenlaaksonyt.fi.

Kotkan kaupunkistrategiaan kuuluu yhtenä vahvuutena rakkaus.

Ystävänpäiväviikolla on muutaman kerran Kotkassa vietetty erityistä Rakkausviikkoa, jolloin eri toimijat kaupungin tuella järjestävät erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Vuonna 2021 korona esti yleisötilaisuudet. Teatteriryhmä Kimara järjesti kulttuuripalvelujen tuella rakkausrunojulistekampanjan: kaupungille, liikkeisiin, busseihin levitettiin julisteita muistuttamaan rakkauden merkityksestä ja voimasta. Julistekuvina toimivat taiteilija Liisa Mäkelän kukkamaalaukset, runoiksi valittiin suomalaisrunoilijoitten ajatuksia rakkaudesta.  (Liitteenä esimerkkinä Timo Pusan runotaulu)

Vuonna 2022 runojulisteiden kuvituksena toimivat Kymenlaakson museon avoimista valokuvakokoelmista valitut valokuvat hääpareista, pariskunnista, miehistä, naisista – vanhimmat yli 100 vuoden takaa.

Runot edustivat suomalaista runoutta Kantelettaresta Anja Porioon ja Anna-Mari Kaskiseen. (Liite) Molemmat julistesarjat otettiin avosylin vastaan.

Nyt haetaan kotkalaisten nuorten ääntä rakkaudesta!

Rakkausterveisin

Teatteriryhmä Kimara ry ja Kotkan kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!