Päästötöntä puistonhoitoa

Kotkan puistotoimi on siirtynyt kone-kannassaan päästöttömiin vaihtoehtoihin

Kotkan kaupungin puistotoimessa päätettiin muutama vuosi sitten, että sen konekannassa siirrytään päästöttömiin vaihtoehtoihin kaikessa missä se on mahdollista.

– Puistotoimella on jo runsaan kymmenen vuoden ajan ollut käytössä akkukäyttöisiä pienkoneita ja kokemukset niistä ovat olleet pääosin hyviä. Tulevaisuudessa niitä hankittaneen lisää, varsinkin jos niiden tehot verrattuna polttoainekäyttöisiin paranevat. Kalustomme on kovassa käytössä ja ihan kevyimmät akkukoneet eivät meillä kestä, kertoi kunnossapidon työnjohtaja Satu Ylämäki puistotoimesta.

Vuonna 2019 puistoimi päätti hankkia jo seuraavana vuonna kokeiluun akkukäyttöisen huoltoajoneuvon sekä akkukäyttöisiä käsityökoneita kuten puhaltimia, raivaussahoja, oksasaksia ym. Kilpailutus tehtiin vuoden 2020 lopussa, ja uudet koneet otettiin käyttöön nyt keväällä 2021.

John Deere -huoltoauton Kotkaan toimitti Wihuri ja Pellenc-merkkisen käsityö-kaluston toimittaja on Hautala Service Oy. Huoltoauton kustannus oli noin 18 000 € ja käsityökalujen noin 15 000€. Konekalusto on täysin päästötöntä.

– Ensikokemukset sähkö-käyttöisestä huoltotraktorista ovat olleet miellyttäviä, erityisesti siksi, että se on hiljainen ajettava ja kulkeekin riittävän kovaa. Akku joudutaan lataamaan suurin piirtein kerran vuorokaudessa, työnjohtaja Ylämäki kertoi.

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!