Saat takaisin antaessa

artikkelikuva

Olen jutellut tämän kevään aikana joidenkin yrittäjien kanssa. Kaikissa käymissäni keskusteluissa on noussut samankaltaisia ajatuksia. Asiakkaita ei juurikaan ole, mikäli liikettä on pystynyt pitämään edes auki. Huoli omasta toimeentulosta ja mahdollisista työntekijöistä painaa koko ajan mieltä. Ilmassa on ajatuksia, miten tästä eteenpäin.

Uskon, että meillä monilla on myötätuntoisia ajatuksia Karhulan yrittäjiä kohtaan. Tuskin kukaan haluaa Karhulan kauppojen vähenevän, sillä pidämme mielellämme kaikki palvelut lähellä. Itse nautin Karhulan torista ja sen reunoilla olevista liikkeistä. Pidän siitä, että voin valita useammasta kahvilasta tai lounaspaikasta, mihin mennä jne. Myötätuntoiset ajatukset eivät kuitenkaan auta ainuttakaan yritystä. Tarvitaan myös käytännön tekoja. Päätöksiä siitä, mistä ostamme tavaramme ja palvelumme varsinkin nyt ja tulevana kesänä.

Oikeastaan vasta teot paljastavat, mitä meidän sydämessämme on oikeasti. Raamatussa Jeesus opettaa omaisuuteen liittyen, että ”Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.” (Matt.6:21) Se, mihin käytämme rahaa, näyttää konkreettisesti meille, mitä arvostamme ja pidämme tärkeänä. Tämä ei koske vaan paikallisten yrittäjien tukemista vaan koko elämäämme. Voimme yrittää huijata toisia tai jopa itseämme ja sanoilla kertoa, kuinka olemme huolissamme erilaisista asioista. Todellisuus paljastuu vasta siinä vaiheessa, kun katsomme, mihin olemme rahamme laittaneet.

Toisessa kohtaa Raamattua lukee näin: ”Antelias antaa ja rikastuu yhä, saituri kitsastelee ja köyhtyy. Joka toisia ruokkii, syö itse kyllin, joka tarjoaa vettä, saa itse juoda.” (San.11:24-25) Anteliaisuus ja hyvätahtoisuus ovat ominaisuuksia, jotka saavat Karhulan menestymään ja sen asukkaat onnellisiksi. Muiden auttaminen ja tukeminen ei ole koskaan meiltä itseltämme pois. Ole siunauksesi alueesi yrittäjille ja huomaat saavasi myös itse takaisin.  

Marjaana Rauma

Karhulan Helluntaiseurakunnan pastori

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!