Äidin suvun tarina

tapahtumakuva

Nukkeja ja fotomontaaseja näyttelyssä Vellamossa.

Marjatta Huuskosen näyttely ”Äidin suvun tarina” tuo Merikeskus Vellamon Ruumaan näytteille posliininukkeja ja fotomontaaseja. Huuskonen on vuosien varrella rakentanut nukkeja, jotka kertovat hänen äitinsä suvun historiasta n. vuosilta 1890-1938. Taiteilija on pukenut nuket aikakauden tyyliin ja valanut niiden päät ja jäsenet posliinimassasta. Uudempiin nukkeihin on kokeiltu erilaisia muovailumassoja. Luurangot ovat rautalangasta ja vartalot on huovutettu. Näyttelyssä on esillä myös fotomontaasitauluja, jotka nekin esittelevät Marjatta Huuskosen suvun historiaa.

Marjatta Huuskonen valmistui Taideteollisesta oppilaitoksesta kuvataideopettajaksi vuonna 1965. Opettajan työnsä ohessa hän on tehnyt taidetta monipuolisesti, pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin. Viime vuosina Huuskonen on perehtynyt varsinkin pastelli- ja digipiirrostekniikoihin.

Näyttelyyn voi tutustua 25.5.-24.6.2021 Monikulttuuritila Ruuman aukiolo-aikoina. Näyttelytilassa voi olla enintään viisi henkilöä kerrallaan. Vapaa pääsy.

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!