Essee innosti ilmaisuun

Indie ja Kaakkois-Suomen elokuvan-tekijät uuteen elokuvatapahtumaan.

Kotkalaisten kulttuurialan toimijoiden yhteistyöllä järjestämän Uusi suomalainen essee -kirjoituskilpailun tekstien lähettämisen määräaika päättyi vappuaattoon. Sähköpostilla ja kirjeitse määräajassa saapuneita tekstejä oli yhteensä yli 400.

– Arvelimme, että kilpailu herättäisi paljon mielenkiintoa, kertoi kilpailun esiraadin puheenjohtaja, Kotkan opiston rehtori Mika Kempas.

– Valitsemamme ”raja”- teema on monella tavalla ajankohtainen, ja sillä on selvästi myös valtakunnallista kaikupohjaa. Olemme saaneet tekstejä kaikkialta Suomesta.

Kilpailun seuraavassa vaiheessa tekstit arvioi kevään aikana kotkalaisista asiantuntijoita koostuva yhdeksänhenkinen esiraati. Jokaisen tekstin lukee kolme arvioijaa, jotka valitsevat yhdessä 10 finalistiesseetä. Tämän jälkeen kilpailun päätuomari kirjailija-teatteriohjaaja Juha Hurme valitsee voittajan. Uusi suomalainen essee -kirjoituskilpailun palkintojen jakotilaisuus järjestetään Kotkan pääkirjastossa kotkalaisen kirjallisuuden päivänä, perjantaina 10. syyskuuta 2021.

– Raatimme sukeltaa innolla uusien esseiden maailmaan, Mika Kempas iloitsi.

– Valitsemamme teema avautuu todella moneen suuntaan, ja uskoisin, että korona-aika tuo teksteihin vielä omaa, juuri tähän aikaan liittyvää tunnelmaa.

Uusi suomalainen essee- kirjoituskilpailun järjestäjät ovat Työväen sivistysliiton Kotkan seudun opintojärjestö ry, Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Vellamon ystävät ry, Kotkan opisto, Kymenlaakson kesäyliopisto, Kotkan kulttuuri ry, Kirjoittajayhdistys Paltta ry ja Kymen Sanomat. Kilpailun suojelija on Kotkan kaupungin-johtaja Esa Sirviö, ja kilvan yhteistyökumppaneita ovat Kotkan Energia Oy, Kymen Vesi Oy ja Cosmopolis Oy.

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!