Huoneteatteria Kotkan keskustassa

Erilaista teatteria huoneessa. Kuva Anne Kainlauri

Huoneteatterissa kaupunginteatterin näyttelijät.

Kotka

Kotkan kaupunginteatterin näyttelijät Marika Huomolin ja Mirka Mylläri tutkivat sunnuntainäytöksissä yhdessä yleisön kanssa itkun ja naurun juuria. Sama asia tai tapahtuma voi nostaa kyyneleet silmiin tai naurattaa, eikä tunteenpurkauksen aiheuttaja läheskään ole aina ilo tai suru. Kasvojen kertoman takaa voi paljastua myös pelko, ahdistus, innostus tai itse epämääräisyys. Miksi, miten tai mille Sinä itket? Milloin itkit viimeksi? Uskallatko kyynelehtiä leffateatterissa? Tirautatko kyynelen, kun astut vaa`alle? Reagoitko murheen kyynelin vai mahdollisesti ivallisella naurahduksella, kun puolisosi sivaltaa kiukussaan? Etkö tiedä itkeäkö vai nauraa, kun katsot itseäsi aamulla peilistä? Oletko mies, joka ei itke? Oletko nainen, joka ei räjähdä nauruun? Ehkä olet angstinen teini, joka ei itke eikä naura. Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa ja itku pitkästä ilosta.

Teatteriesityksessä ei ole terapiaistunto, vaan 15 paikkainen teatterikokeilu, jonka aikana pureudutaan itkun ja naurun aiheisiin. Ohjelmassa on myös yhden naisen, Eveliina Rikkinen, improvisaatioteatteriesitys, jossa improvisaation inspiraationa toimivat oikeat päiväkirjamerkinnät. Esityksen toteuttamiseen on saatu Kotkan kaupungin kulttuuriavustusta. Koronaturvallisesti tilaisuuteen voi osallistua vain terveenä ja maskin kanssa.

Esitys on sunnuntaina 12.12.2021 klo 15 alkaen. Lippuvaraukset puhelimitse 044 536 1541 ja sähköpostilla: info@itkujanauru.fi

Varauksen yhteydessä saat koordinaatit saapumiseen. Esitys kestää väliajan kanssa noin kaksi tuntia.

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!