Meripäivät alkaa ensi viikolla

Kuva Pekka Vainio

Kotkan Meripäiviä juhlitaan jälleen kahden vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma alkaa ensi keskiviikkona 27.7. ja päättyy lauantai-sunnuntai välisenä yönä. Juhlavuoden kunniaksi Meripäivät siirtyvät keskustaan ja tapahtuma-alue painottuu Sibeliuspuiston ympärille, Lehmuskujalle ja Keskuskadulle, ulottuen aina Ruotsinsalmenkadulle ja siitä Sapokan suuntaan. Kesäravintolat sijoittuvat Lehmuskujalle ja Tivoli, saaristolaismarkkinat sekä Itämerikylä sijaitsevat Sapokassa. Vierailevat alukset saapuvat Kantasatamaan.  Tapahtuma-alue on auki päivittäin klo 10 – 03.

Ohjelma

Ohjelmassa on tuttuun tapaan monipuolisesti jokaiselle jotakin. Perinteinen Kotka-lava sijaitsee Kotkan Kaupunginteatterin pihalla. Kotkan Energian tarjoamalla Kotka-lavalla nähdään pääosin kymenlaaksolaista ohjelmaa jokaisena tapahtumapäivänä. Kotkan kaupunginteatterilla kuullaan myös Yleisessä Saunassa -viihdekonsertit torstaina ja perjantaina.

Lasten Meripäivien alue sijaitsee Yhteisötalo Messillä. Alueella on paljon koko perheen toiminnallista tekemistä ja erilaisia esityksiä. Lasten Meripäivien ohjelmasta voidaan nauttia myös Kotka-lavalla lauantaina klo 11 -15.45. Lisäksi Kotkan pääkirjastolla pääsee kokemaan kehtolauluinstallaation, jossa voi kuulla kehtolauluja 33 kielellä.

Juhlavuoden kunniaksi järjestetään myös erikoisohjelmaa, kuten Muraalijuhla torstaina klo 17.45 Meripäivämuraalin luona ja Tulipyrojuhlashow lauantaina klo 23 Sibeliuksenpuistossa.

Lisäksi ympäri Kotkaa järjestetään paljon oheisohjelmaa, kuten Meripäiväjuoksu ja -koris, Fiskariajot ja Pellehyppy Show. Meriniemessä järjestetään kasipäiväinen the Day Events -tapahtuma ja paikalliset ravintolat järjestävät runsain mitoin ohjelmaa koko Meripäivien ajan. Koko ohjelma löytyy osoitteesta meripaivat.com.

Poikkeavat liikennejärjestelyt

Meripäivät aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä kaupunkialueella. Seuraavat katualueet ovat suljettuja:

Keskustan alue

Alkaen pe 22.7. klo 8.00 ja päättyen su 31.7.22 klo 21.00
– Mariankatu välillä Kaivokatu – Ruotsinsalmenkatu (vinoparkkialue ja Lehmusbulevardi), Sibeliuksenpuisto

Alkaen ma 25.7. klo 8.00 ja päättyen su 31.7.2022 klo 21.00
– Ruotsinsalmenkatu välillä Kirkkokatu – Keskuskatu 

Alkaen ti 26.7.22 klo 10.00 ja päättyen su 31.7.22 klo 21.00
– Keskuskatu välillä Kaivokatu – Kauppakatu
– Kirkkokatu välillä Ruotsinsalmenkatu – Kauppakatu 
– Ruotsinsalmenkatu välillä Keskuskatu – Gutzeitintie 

Kauppatorilla RH Entertainment järjestää Festivaalitorin konsertit, joten tori, Kustaankatu ja Kauppakatu torin kohdalta ovat suljettu.

Sapokan alue

Sapokan tori ja pysäköintialue alkaen la 23.7.22 klo 08.00 ja päättyen su 31.7.22 klo 21.00, Tulikukon viereinen liikennelaiturialue alkaen ke 27.7.22 klo 04.00 ja päättyen su 31.7.22 klo 21.00. Sapokankatu välillä Tallinnankatu – Juha Vainion katu alkaen ke 27.7.22 klo 04.00 ja päättyen su 31.7.22 klo 16.00, huoltoajo- ja taksiliikenne sallittu

Lasten Meripäivät Yhteisötalo Messissä

ke 27.7.22 klo 04.00 alkaen ja päättyen su 31.7.22 klo 16.00
Korkeavuorenkatu 1-3 välillä Kapteeninkatu – Kaivokatu,
Kotkan kaupunginkirjaston takainen parkkialue
Kaivokatu välillä Kirkkokatu-Korkeavuorenkatu, Messin puoleiset parkkiruudut

Meripäivien avajaisparaati

Seuraavat katu-alueet ovat suljettuina Meripäivien avajaisparaatin vuoksi keskiviikkona 27.7.22 klo 07.00–19.30.
Eteläpuistokatu välillä Kymenlaaksonkatu-Keskuskatu
Heikinkatu välillä Kymenlaaksonkatu-Keskuskatu
Kymenlaaksonkatu välillä Koulukatu-Opintie
Kymenlaaksonkadulle pysäköintikielto välillä Koulukatu – Ruotsinsalmenkatu sekä Papinkadulle välillä Ruotsinsalmenkatu – Itäkatu 27.7. klo 07.00-19.30
Avajaisparaatin reitti kulkee pitkin Kymenlaaksonkatua Papinkadulle ja Itäkadulle klo 18.00–noin klo 19.30.

Paikallisliikenteeseen ja kaupunkipyöriin panostetaan

Kotkan seudun liikenne Jonne&Minne järjestää Meripäivien ajan lisävuoroja niin Kotkan sisäisissä linjoissa, Kotka – Hamina -vuoroissa kuin Kotka – Pyhtää -liikenteessä. Lisäksi suosituimmiksi vuoroissa on lisäkalustoa varmistamaan, että matkustajat mahtuvat bussiin kyytiin. Kaikki bussivuorot, mukaan lukien lisävuorot, näkyvät Kotkan seudun liikenteen aikataulusivuilla kotkanaikataulut.fi, erillisessä Meripäivien ajan taskuaikataulussa sekä Kotkan seudun reittioppaassa. Kotkan kaupunkipyöräjärjestelmässä lisätään kapasiteettia 25 pyörällä, jolloin käytössä on 145 pyörää.

Reittimuutoksina keskustaan saapuessa bussit saapuvat Meripäivien ajan normaalin Keskuskatu-reitin sijasta Satamakatua pitkin, jossa ovat pysäkit sekä kadun alku- että loppupäässä. Keskustasta lähtiessä puolestaan Kauppatorin pysäkki on poissa käytöstä ja Kirkkokadulle tulee Sibeliuspuiston kohdalle väliaikainen pysäkki.

Lisäksi tapahtuman aikana on väliaikainen taksipysäkki Juha Vainion kadulla, ylimääräinen maksullinen pysäköintialue VR-makasiinilla, invaparkkipaikkoja, sekä tilapäisiä kaupunkipyöräasemia ja pyöräparkkeja. Järjestäjä suosittelee käyttämään julkista liikennettä, taksia, pyörää tai saapumaan tapahtumaan jalan.

Lisätiedot

Tiina Salonen
tapahtumapäällikkö
Kotkan Meripäivät
p. 0400 608 997

tiina.salonen@kotka.fi
www.meripaivat.com

Meripäivät_kartta_21-7-2022
Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!