Millaista digitukea kotkalaiset kaipaavat – kysely digitaidoista ja digituesta käynnissä!

Digitukea kehitetään aktiivisesti Kymenlaaksossa. Myös Kotkassa on tarjolla monenlaista maksutonta digitukea. Tietoa Kotkan alueen digituesta löytyy kirjastoista sekä kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.kotka.fi/digituki.

Kuntalaisten digitaitojen ja digituen tarpeiden ymmärtäminen on palvelun kehittämisen kannalta tärkeää. Tästä syystä Kymenlaakson liitto järjestää yhteistyössä kuntien kanssa koko Kymenlaaksoa koskevan digitaito- ja digitukikyselyn. Kunnissa toimivat digitukiverkostot kehittävät oman kuntansa digitukea kyselyn vastausten perusteella. Vastauksia toivotaan runsaasti kaiken ikäisiltä ja eri elämäntilanteessa olevilta kymenlaaksolaisilta.

Kyselyyn voi vastata nimettömästi tästä linkistä: https://q.surveypal.com/Digitaito–ja-digitukikysely-Kymenlaakso

Kysely on avoinna 23.2. – 23.3.2022.

Kyselyyn on mahdollisuus vastata paperilomakkeella kirjastossa.

Kymenlaakson liitto auttaa kuntia koordinoimaan alueen digitukea vielä tämän vuoden huhtikuun loppuun saakka. Toiminnan taustalla on Valtiovarainministeriön digitalisaation edistämisen kaksivuotinen maakunnallinen digitukihanke, joka päättyi lokakuussa 2021. Vuoden 2022 alusta Digi- ja väestötietovirasto on vastannut digituen kansallisesta koordinoinnista.

Kotkassa toimii aktiivinen digitukiverkosto, joka kehittää ja tarjoaa yhdessä digitukea kaikille kotkalaisille. Kotka on valtakunnallisen digitukiverkoston jäsen.

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!