Matkoja ja omakuvia

Kaikki palvelut matkalle löytyy saman oven takaa.

Karhula

Hannu Lehtinen

Koronan jälkeen on mahdollisuus jälleen matkailla useimmissa maissa. Matkalle lähtöä helpottamaan ovat kaksi karhulalaista yrittäjää liittäneet palvelunsa yhteen. Matkatoimisto Kymenmatkojen Satu Mäntyvaara ja valokuvaaja Sofia Virtanen mahdollistavat valmistautumisen tulevalle unelmamatkalle yhdessä paikassa. Passi- ja viisumikuvat ja matkan saa nyt Kymenmatkojen toimistolla.

Kymenmatkat on tänä keväänä 28 vuotta palvellut Karhulassa. Lähes samassa liiketilassakin vuodesta 1994 on ollut pääajatuksena tuoda Kymenlaaksoon ihmisiä ja viedä suomalaisia ulkomaille. Vanha klassikko Venäjä jäi taka-alalle koronan myötä ja nyt sodan takia se on pois tarjonnasta. –Uusi laajenemisvaihe oli 2017-2019, kun myyntiin tuli Uusi-Seelanti, Australia, USA ja Kiina, kertoi Satu Mäntyvaara. –Suurin osa matkoista on ryhmämatkoja. Koronan aikana Kymenmatkat on tuonut paljon ryhmiä Kotkaan. –Nyt on taas ollut selkeä käynnistymisvaihe, kun hiihtolomat on päällä. Ihmiset ovat aktivoituneet huomattavasti. Samoin häämatkoista on alkanut tulla kyselyjä tosi vilkkaasti. Mäntyvaara on pannut merkille, miten ihmiset haluavat parempitasoista ja ennen muuta palvelua. Kenties koronakin opetti, että halutaan varmistaa oma matka. –Halutaan, että kaikki toimii matkoilla. On huomattu, miten tosi tärkeää on, että ihmisiä on palvelemassa matkatoimistoissa.

Kokonaisvaltaista palvelua on myös valokuvaus. Matkalle lähtöön liittyy passi- ja viisumikuvat, mutta kuvia otetaan myös ajo- ja henkilökortteihin. Mäntyvaara ehdotti toiselle paikalliselle yrittäjälle yhteistyötä. Sofia Virtanen on ollut valokuvaajana vuodesta 2008. Tähän asti palvelut on olleet lähinnä studiokuvausta, laajasti valo- ja videokuvauspalveluja. Hänen erikoisuutensa ovat myös lapsi- ja perhekuvaukset. Päivänsäde -kisa on myös Sofia Virtasen vuosittain järjestämä kilpailu. Hänen varsinainen toimipaikkansa on Karhulan teollisuuspuistossa, mutta matkailijoita varten passi- ja viisumikuvat otetaan Kymenmatkojen tiloissa. Palvelu on tarjolla keskiviikkoisin kello 9-13 välillä. –Toripäivään on helppo yhdistää matkatoimitossa ja valokuvassa käynti, Virtanen hymähti.

Naisten yhteistyö on uusi, mutta muotona jo perinne. –Olen aina uskonut yhteistyöhön, Virtanen nosti. –Saa minua tulla tapaamaan ja kysymään muihinkin kuvauksiin liittyvistä asioista. Hän sanoin antavansa mielellään valokuvauskonsultaatiota. Jos miettii, miten pitäisi kuvata juuri määrättyyn kuvaustarkoitukseen. Ja niin, kuvat Kymenmatkojen toimistolta lähtevät suoraan poliisille sähköisesti. –Saa myös paperikuvat, jos joku haluaa paperikuvia, Virtanen vakuutti.

Kuvaamo auki keskiviikkoisin klo 09:00-13:00
Kymenmatkojen tiloissa, Karhulantie 32-34.

Tervetuloa! Toivottavat Sofia ja Satu

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!