Suosittu DJANGO-Festivaali Kotkassa 4-6.7.

Suosittu Django-Festivaali pyörähtää käyntiin Kotkassa jo seitsemättä kertaa. Hyväntuulinen gypsy-jazz valtaa kaupungin jälleen kolmeksi päiväksi maanantaista keskiviikkoon 4.-6.7.2022.

Muusikot jalkautuvat ympäri Kotkansaarta ja Karhulaa, jolloin soittajat ja yleisö kohtaavat erilaisissa paikoissa kahviloista kirkkoon ja kirjastosta torille rennon, kesäisen meiningin merkeissä.  Tiistai- ja keskiviikkoilta päättyvät jameihin, joissa lava on vapaa kanssajammailijoille.

Energisen ja melodisen musiikin esittäjinä ovat taidokkaat kokoonpanot. Tuttuun tapaan tällä Django-Festivaalilla on myös kansainvälistä säihkettä: Pääkonsertissa esiintyy virolaisten Django-yhtyeiden lippulaiva Titoks. – Viulistista, kahdesta kitaristista ja basistista muodostuva Titoks jatkaa Djangon ja viulisti Stéphane Grappellin viitoittamalla tiellä yhdistäen erittäin viihdyttävissä esityksissään huikean virtuositeetin sekä musiikillisen huumorin ja ilon.

”Gypsy-jazz on maanläheistä ja helposti kuunneltavaa jazzia, joka löytää nopeasti tiensä ihmisten sydämiin.”, toteaa yksi festivaalin järjestäjistä, Lauri Yrjölä. ”Tällä hetkellä gypsy-jazzilla on olemassa Kotkassa Chez Django -klubit ja kotipaikka, mikä on vankentanut Django-musiikin asemaa täällä. Niinpä tämän genren svengaava musiikki soi Kotkassa läpi vuoden. Olemme päässeet siihen päämäärään, johon olemme pyrkineet.”, toteaa yksi Django-musiikin puuhamiehistä, hanuristi Mika Huusari. ”Festivaalimme on edelleen myös ainoa Django-festivaali Suomessa, ja tänne onkin tullut kotkalaisten lisäksi runsaasti kuulijoita myös muualta Suomesta.” 

Festivaalin järjestää Kotka Jazz ry.

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!