Teatteriin ennen joulukiireitä

Venäläisten ryhmäkuvassa vas. Katariina II (Leena-Kaisa Kivioja), adjutantti (Pekka Iivonen), prinssi Nassau- Siegen (Esko Junkkari, takana vas.) ja eversti Silvers (Martti Pentti). Kuvaaja Kalevi Laine

Vielä ehtii näkemään Ruotsinsalmi 1790 –näytelmän Nelosteatterilla.

Kotka

Karhulalainen

Koronarajoitusten vuoksi vuodella siirtynyt Ruotsinsalmi 1790 –näytelmän esityskausi tämän vuoden osalta päättyy 17.12. ja 18.12. pidettäviin esityksiin.

230 vuotta sitten käytyä Ruotsinsalmen II meritaistelua kuvaava Reijo Paukun käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä on saanut hyvän vastaanoton. Myönteinen yleisöpalaute todistaa, että paikallinen historia kiinnostaa myös näytelmätoteutuksena – eikä vain kotkalaisia, vaan tiedusteluja näytelmästä on tullut Porvoota ja Helsinkiä myöten, jopa Imatralta.

Näytelmän – niin kuin Ruotsinsalmen meritaistelunkin – lähtökohtana on Venäjän Katariina Suuren hinku avata Venäjälle meritie maailmalle, kun taas Kustaa III pyrkii turvaamaan oman asemansa Ruotsin johdossa ja estämään venäläisten tulon Kymijoen yli. Taistelun tuoksinan ja hallitsijoiden valtapyyteiden kuvaamisen rinnalle Reijo Paukku nostaa niin siviilien kuin sotilaiden inhimilliset tunteet, väsymyksen ja vapaudenkaipuun. Toteutuksen visuaalisuuden, vauhdikkuuden, tasaisen näyttelijätyön, liikutuksenkin lisäksi yleisö on löytänyt esityksestä inhimillistä, keventävää huumoria.

Uusien koronaohjeiden mukaisesti tuleviin esityksiin yleisömäärää rajoitetaan vahvan maskisuosituksen lisäksi. Vuoden viimeiset esitykset Nelosteatterilla perjantaina 17.12.2021 klo 19 ja lauantaina 18.12.2021 klo 18. Esityksen kesto on 1h15min eikä siinä ole väliaikaa. Suosittelemme lippujen ennakkovarausta: esko.junkkari(at)kymp.net.

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!