Kansainvälinen risteilyliiketoiminta Keskustatekokilpailun voittaja

Keskustateko 2021 valittiin positiivisesti Kotkaa eteenpäin vieväksi.

Kotkan Keskustatekokilpailun 2021 voittajaksi kansainvälinen risteilyliiketoiminta. Kilpailun tuomaristona toiminut Kotkan Kauppatie vahvistettuna Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviöllä on valinnut voittajaksi Kotkan Sataman kansainvälisen risteilyliiketoiminnan Kotkassa.

13-henkinen tuomaristo iloitsi huikeasta voittajasta. Kilpailun voittaja edustaa Kotkaa kansallisessa kilpailussa, jossa EKK ry (Elävät Kaupunkikeskustat ry) valitsee voittajan, jonka Ympäristöministeriö palkitsee syksyllä.

Keskustatekokilpailun ehdotusten tuli olla teko tai kohde, joka parantaa/vaikuttaa positiivisesti Kotkan keskustan mielikuvaa, ilmettä, viihtyisyyttä ja/tai elävyyttä ja joka koetaan merkittävänä keskustan fiiliksessä. Tuomaristo oli tyytyväinen ehdotusten laatuun ja määrään.

Perusteena valinnalle tuomaristo mainitsi HaminaKotkan Sataman ja Cursorin ansiokkaan työn risteilyliiketoiminnan saamiseksi Kotkaan. Tämä onnistuminen on yhtiöiden esimerkillinen yhteistyöteko, jolla on saavutettu uutta liiketoimintaa ja matkailua Kotkaan.

Yhtiöt ovat projektipäällikkö Petra Cranstonin johdolla käyneet määrätietoisesti ja ansiokkaasti maailmalla luomassa yhteistyöverkostoja sekä tekemässä Kotkaa tunnetuksi.

–Nyt se kantaa ansaittua hedelmää, tunnelmoi Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa.

Kansainväliset vieraat ovat elävöittäneet keskustaa jo muutaman vuoden ajan ja vuodelle 2021 tulemisen Kotkaan oli varannut jo huikeat 15 alusta. Kansainvälisten risteilijöiden onnistuneet vierailut saavat nyt jatkoa myös kotimaisten risteilyjen muodossa, kun Viking Line toteuttaa tänä kesänä 3 risteilyä Kotkaan.

Toiseksi kilpailussa tuomaristo valitsi Merikeskus Vellamon ja sen Kohtalona Ruotsinsalmi – näyttelyn. Monivuotinen näyttely kertoo nykyisen Kotkan edustalla vuonna 1790 käydyn Itämeren merkittävimmän meritaistelun ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarinan mm. 3D–mallinnoksia ja uusinta peliteknologiaa hyödyntäen.

Näyttely sai avauduttuaan runsaasti positiivista julkisuutta ja ylistäviä arvioita, ja siihen matkattiin varta vasten kauempaakin.

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!