Karhulan Liikkeenharjoittajien järjestämä laskiaisrieha Karhulan Hovin puistossa

Aurinko helli laskiaisen viettäjiä

Teksti Mika Tiitinen

Vilskettä ja iloisia riemun kiljahduksia keväisessä auringonpaisteessa.
Sää oli suosiollinen ulkoilijoille laskiais sunnuntaina kun perinteistä laskiaismäkeä laskettiin Karhulan Hovin puistossa. Paikalla oli satoja innokkaita lapsia ja lapsenmielisiä nauttimassa auringon säteistä ja liukkaista mäistä. Mäessä näkyi monensorttista liukuria.
Suosittu laskuväline näyttäisi nykyään oleva pehmeä liuku lauta.
Toki perinteiselle pulkalle löytyy myös kannattajia.

Karhulan ladun Tommi Iivonen esitteli erilaisia lumikenkiä. Kiinnostuneita kokeilijoita oli ihan jonoksi asti. -”Ennenkuin hankkii itselleen lumikengät, niin kannattaa miettiä käyttötarkoitus, käveleekö pehmeällä lumella vai kovalla lumi pinnalla. Tunturivaellukseen sopii lumikenkä, jossa on kantapään korotus mahdollisuus. Kaikkiin olosuhteisiin löytyy siis omanlaisensa lumikengät”.
Opasti Tommi.
Karhulan Latu myös vuokraa lumikenkiä, ennen ostoa kannattaa testata itselleen sopivat välineet.

Koiravaljakko ajelu oli elämys pienemmille viikareille ja reippaat vetokoirat Pärsky ja Viima nauttivat lasten rapsutuksista ja haleista.
Koiraohjaajat Yrjö Mäkelä ja Mikko Ristola totesivat osuneesti päivän päätteeksi koiristaan, että ”väsyneitä mutta onnellisia.”

Mönkkäri kouluttaja Jukka-Pekka Enroos antoi turvallisuus-ja ajo vinkkejä monille kiinnostuneille. Luminen talvi on lisännyt mönkäreiden suosiota. Käyttöä niille on sekä lumi töiden tekemiseen, että huvi ajeluun. Harva kuitenkaan tulee miettineeksi että mönkkärillä ajaminen ei ole yhtä näppärää kuin autolla ajaminen. Korkea painopiste ja kapeus altistavat helposti mönkkärin kaatumiseen.

-”Mönkkäriin olisi hyvä asentaa keltaiset varoitusvilkut joita käytetään lumitöissä ja täten varoitetaan muita tienkäyttäjiä.Turvallinen mönkkärin käyttö on vastuullista vaatii harjoittelua.”
Muistuttaa Enroos

Tyhjin vatsoin ei tarvinnut laskiaisriehassa temmeltää, perinteinen makkara ja kuuma mehu tekivät kauppansa.

Kokonaisuutena näytti siltä, että tällaista mukavaa yhdessä ulkoilua ihmiset ovat kaivanneet nykypäivän arvaamattomassa maailmantilanteessa.

P Enroosin mönkkäri kiinnosti isompia ja pienempiä

Yrjö ”Ykä” Mäkelä, Pärsky ja innokkaat lapset
Vetokoira Viima työn touhussa
Pulkkamäessä riitti vilskettä
Mönkkärikouluttaja Jukka-Pekka Enroos
Lumikenkien testaus kiinnosti ulkoilijoita
Landseer Jokke vielä harjoittelee vetohommia ja nauttii Otso-Nallen rapsutuksista.
Karhulan Ladun Tommi Iivonen opastaa lumikenkien testaajia.
Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!