Kotkan Langinkosken koulun 6E tiukasti hopealle kouluyleisurheilun kisassa

Tampereen Tesoman 6A-luokka voitti Hese-kisojen finaalin.

SUL:n ja Hesburgerin järjestämä kouluyleisurheilun 5-6 ja 6-luokkien Hesekisan finaali pidettiin Tampereen Pyynikin kentällä. Tampereen Tesoman koulun 6A -luokka voitti, Kotkan Langinkosken koulun 6E sai hopeaa ja Porin Käppärän koulun 6C pronssia. Molemmat juoksuviestit voitti Langinkosken koulun 6E-luokka. Pituudessa paras yhteistulos meni Tesoman koulun 6A-luokalle. Keihästä pisimmälle heittivät savonlinnalaisen Mertalan koulun 5-luokkalaiset.

Hese-kisat ja H-hetki liikkuvat lähes 85 000 lasta valtakunnallisesti. Hese-kisat ovat osa Suomen Urheiluliiton (SUL) ja Hesburgerin H-hetki koululiikuntaohjelmaa. Suomen Urheiluliitolla ja Hesburgerilla on pitkä yhteinen historia. Molemmilla on sama tavoite, joten on hienoa, että Hese-kisat jatkuvat myös tulevaisuudessa.

Hese-kisoista löytyy tähtiä. Vaikka moni paikallaolijoista harrastaakin päälajinaan aivan jotakin muuta kuin yleisurheilua, intoa ja riemua riittää; kilpaileminen on lapsille luonteva asia. Hese-kisojen kautta on noussut suomalaisille yleisurheilukentille valovoimaisia tähtiä.
–Tätä kautta on löytynyt oikein hyviäkin urheilijoita seuroihin. Hyvä esimerkki on Suomen nopein 400 metrin juoksija Mette Baas. Hän tuli Hese-kisan kautta mukaan seuratoimintaan. Toivotaan, että tästä jäisi mahdollisimman monelle kipinä yleisurheiluun, sanoo SUL:n nuorisopäällikkö Piia Jäntti.

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!