Kotkan Tähti nousee Jumalniemeen

Kotkan kaupunki, A. Ahlström Kiinteistöt Oy ja Suka Invest Oy ovat sopineet kolmen maa-alueen kiinteistökaupasta.

Jumalniemi
Karhulalainen

Kotkan kaupunki, A. Ahlström Kiinteistöt Oy ja Suka Invest Oy ovat sopineet kolmen maa-alueen ja 16.000 m2 rakennusoikeuden kiinteistökaupasta Kymijoen ja SUKA:n aiemmin omistaman tontin ja noin 10.000 m2 rakennusoikeuden välissä Kotkan tunnetuimmalla kauppa-alueella Jumalniemessä. SUKA:n aiemmin omistama tontti sijaitsee moottoritien päärampissa rajoittuen Ahlströmintiehen ja E18 tien ylittävään siltaan. Kiinteistökauppa on tarkoitus toteuttaa, kun Kotkan kaupungin ja Ahlström Kiinteistöt Oy:n päätöksentekoelimet ovat hyväksyneet neuvotellun kaupan. Kiinteistökaupat pyritään saattamaan loppuun touko-kesäkuun 2022 kuluessa.

Suka Invest Oy ja sen tytäryhtiö Kiinteistö Oy Kotkan Unelma ovat toteuttamassa tonteille 26.000 m2 tilaa vievän- ja erikoistavarakaupan kauppakeskus Kotkan Tähden, joka on tarkoitus rakentaa siten, että noin 19.000 m2 liiketiloista tulisi katutasoon ja noin 7.000 m2 tulisi II-kerrokseen (liukutaso- ja hissiyhteyksineen). Lisäksi piha-alueelle on tarkoitus sijoittaa nykyaikainen autokaistallinen pikaruokaravintola ja mahdollisesti kylmähuoltoasema. Kauppakeskuksen piha-alueelle on tulossa noin 500 autopaikkaa. Hankkeen suunnittelu ja vuokrausneuvottelut ovat käynnissä ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesän 2022 aikana niin, että kauppakeskus valmistuisi kevään-kesän 2023 aikana, toki varauksin, että Ukrainan sota ja sen aikaansaama rakennustarvikkeiden hinnannousu ja toimitusvaikeudet saattavat vaikuttaa investoinnin aikatauluun ja toteuttamiseen. Kohteen rakentaja on tarkoitus kilpailuttaa ja valita kuluvan kevään aikana. Valmistuessaan kauppakeskuksessa ja sen alueella tulee toimimaan 12-15 eri kaupan alan yritystä ja mahdollisesti liikuntakeskus. Kauppakeskus Kotkan Tähden tulevat käyttäjät julkistetaan myöhemmin kevään tai alkukesän aikana.

Suka Invest Oy (www.suka.fi) ja Kiinteistö Oy Kotkan Unelma omistavat ja toteuttavat hankkeen toimien rakennuttajana. Yhtiöiden neuvonantajana ja kiinteistökehittäjä hankkeessa toimii Nordicon (www.nordicon.fi)  joka vastaa hankekehityksestä, rakentajan kilpailutuksesta, vuokralaisneuvotteluista ja loppusijoittajan kilpailuttamisesta. Hankkeen suunnittelusta vastaa A1 Arkkitehdit Oy (www.a1arkkitehdit.fi).

Suka Invest Oy on kauppaneuvos Kari Hautasen ja talousneuvos Arja Hautasen sekä heidän perheensä omistama sijoitusyhtiö. Hautaset ovat tulleet tunnetuiksi perustamastaan Tarjoustalo -ketjusta, joka myytiin Tokmannille 2005 sekä merkittävästä omistuksestaan Markantalon -ketjussa, joka myytiin Gigantille 2006. Hautasen perhe on myös toiminut vuosikymmenten ajan merkittävänä kiinteistösijoittajana ja kiinteistöhankkeiden rakennuttajana.

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!