Ninni Suntio – näyttämön, sanan ja äänen moniosaaja

Kotkan Nuorosoteatterin tulevan näytelmän ohjaaja Ninni Siuntio. 

Ninni Suntio on vuonna 1979 syntynyt, alkujaan Vehkakahdelta kotoisin. 

Lapsena ja nuorena Suntio oli innokas näyttelijä, monissa harrastajateattereissa mukana mm. Neuvoteatterissa, Jyväskylän Huoneteatterissa ja Karhulan työväennäyttämöllä. Jyväskylän Lyseon lukion näytelmän kanssa hän oli osallistumassa myös Italian Perugiassa kansainvälisille teatterifestareille. 

Torniossa, opiskellessaan Medianomiksi vuonna 2000-2004, Suntio pääsi tekemään ensimmäiset kolme ohjaustaan Kemi-Tornion AMK:n ja Länsi-Lapin Ammatti-instituutin opiskelijateatteriryhmälle sekä näyttelemään monologin kuvataiteilija Elin Danielson-Gambogin elämästä. Näytelmä oli Suntiolle erityinen. Se oli Teatteriyhdistys Elämys Eukot ry:n ja Aineen taidemuseon yhteistyöproduktio.

Kotkaan Suntio muutti vuonna 2007. Hän on ohjannut monenlaisia teatteriproduktioita sekä toiminut myös Haminan kansalaisopistolla ja Kotkan opistolla ilmaisutaidon opettajana.

Kotkan Nuorisoteatterin toiminnassa ja yhdistyksen hallituksessa Suntio on ollut ollut mukana vuodesta 2013 ja toiminut kerhoryhmissä ohjaajana. Pikku Vampyyri -näytelmässä hän toiminapulaisohjaajana vuonna 2014. Suntion viimeisin ohjaus on vuodelta 2019, Kahden euron satuja – Osa 1. Kuinka käärme kesytetään? -näytelmä, jonka Suntio sekä käsikirjoitti että ohjasi Kotkan Nuorisoteatterin kerhoryhmälle. Suntio työstää näytelmästä toista osaa. Suntio on käsikirjoittanut myös TV-lle. Hän oli yhtenä käsikirjoittajana Salatut Elämät tv-sarjassa vuosina 2004-2008. 

Suntio myös ollut yhtenä käsikirjoittajana Salatut Elämät tv-sarjassa 2004-2008.  

Taiteellisen toiminnan ja teatterin ulkopuolelta joku saattaa muistaa Ninni Suntion myös Radio Iskelmältä, jossa hän työskentelin Iskelmä Kaakon toimituksessa 2009-2019. 

Ninni Suntiolle tuntuu hienoa ja kunnia asia päästä ohjaamaan Kotkan kaupunginteatterin ja Kotkan Nuorisoteatterin yhteistyöproduktio Naapuri- näyttämölle. Sisko tahtoisin jäädä- näytelmä on Suntion mukaan juuri parhaimmillaan nuorisolta nuorisolle tehtynä. Tuleva projekti kihelmöi kivasti ja odotus on kova. 

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!