Kotkan Nuorisoteatteri hakee työryhmää kevään näytelmään Kotkan Kaupunginteatterin Naapuri-näyttämöllä

Kotkan Nuorisoteatteri hakee esiintyjiä, harjoitusjärjestäjää, kuiskaajaa ja puvustuksesta vastaavaa ensi kevään näytelmätuotantoon Kotkan Kaupunginteatterin Naapuri-näyttämöllä.

Maaliskuun lopulla 2023 Naapuri-näyttämölle tuodaan Sisko tahtoisin jäädä -näytelmä, joka perustuu Marja Pyykön samannimiseen, vuonna 2010 ilmestyneeseen elokuvaan. Pyykön kanssa näytelmätekstin ovat luoneet Laura Suhonen ja Minna-Stiina Saaristo-Vellinki. Näytelmä kertoo kahden tytön, Siirin ja Emilian välisestä vaikeasta ystävyydestä, sekä murrosikäisten nuorten tasapainoilusta lapsuuden ja aikuisuuden, vanhempien ja kavereiden, koulun ja vapauden välisessä ristitulessa. Näytelmän ohjaa Kotkan Nuorisoteatterissa pitkään vaikuttanut, jo parikymmentä vuotta eri harrastajaryhmiä ohjannut Ninni Suntio. Apulaisohjaajana toimii Jyrki Koskimies, jonka ohjaama Kattona tähtitaivas -esitys nähtiin Naapurissa vuonna 2017 Kaupunginteatterin ja Nuorisoteatterin yhteistuotantona.

Sisko tahtoisin jäädä -näytelmätuotannon avoin roolitustilaisuus pidetään Kotkan Kaupunginteatterin Naapuri-näyttämöllä sunnuntaina 20.11. klo 12.00. Mukaan haetaan tällä kertaa näyttämö-iältään n. 14-16 -vuotiaita, eli esiintyjiä, jotka voivat uskottavasti esittää yläkouluikäisiä nuoria. Näytelmässä on myös yksi 7-8 -vuotiaan tytön rooli. Lisäksi mukaan tarvitaan näyttämö-iältään n. 20 -vuotias poika ja muutamia 35-50-vuotiaita miehiä ja naisia aikuisrooleihin.

Kotkan Nuorisoteatteri on vuosia saanut kasvaa ja kehittyä “emoteatterin”, Kotkan Kaupunginteatterin siiven suojassa. Ammattiteatterin ja harrastajateatterin yhteistyö on aika ainutlaatuista. Kotkan seudun nuorille se avaa erinomaiset mahdollisuudet päästä tutustumaan taiteen ammattikenttään osana antoisaa teatteriharrastusta. Nuorisoteatterille on nykyisellään varattuna joka toinen vuosi yksi ohjelmapaikka Naapuri-näyttämön ohjelmistossa. Näytelmävalinta valmistuu Kaupunginteatterin ja Nuorisoteatterin yhteistyössä.

Lisätietoja roolitustilaisuudesta ja haastattelupyynnöt:
Ninni Suntio, ninni.suntio@gmail.com, p. 040 762 8554

Oliko artikkelista hyötyä sinulle? Jaa se muille!